pexels-photo-1118448

Zomervakantie met de auto? Tips!

Ga je deze zomer op vakantie en ga je met de auto? Dan zijn er best waar aandachtspunten die je in acht moet nemen. Of je nu met vrienden een roadtrip gaat maken of met je gezin naar Zuid-Frankrijk voor iedere auto over de grens zijn er overeenkomende aandachtspunten. Dit is varierend van het gebruik maken van mobiele apps, zoals Flitsmeister tot het checken van je autoverzekering. We sommen deze tips hier voor je op!

Flitsmeister is verboden

Hou er rekening mee dat is verschillende landen het gebruik van Flitsmeister met de wet verboden is en hier hoge boetes op staan. In landen als Oostenrijk is het hebben van de app op je telefoon al strafbaar, ondanks je deze niet eens gebruikt. Bekijk dus goed in welke landen je wel en niet Flitsmeister mag gebruiken!

Dekkingen in het buitenland

Je autoverzekering moet je altijd controleren. Is alles nog geldig en geldt de dekking ook in het land van bestemming? Vanzelfsprekend is een autoverzekering in alle landen binnen de EU verplicht, maar verschillen de dekkingen wel per land. Je auto verzekeren is dus niet voldoende, zoek het goed uit!

Extra benodigdheden

Net zoals in de winter, winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn in landen als Duitsland en Frankrijk, gelden er in de zomer ook soortgelijke regels! Zo is het verplicht om een alcoholtester te hebben in Frankrijk en heb je ook je standaard benodigdheden als een reserveband, veiligheidsdriehoek en een ehbo set nodig in het buitenland.

Daarnaast raden wij altijd aan om voldoende water mee te nemen en iets van een deken. Indien je in een warm land strand kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan indien je geen water hebt en kan het in de avond (voor je gevoel) flink afkoelen en helpt een deken voor de warmte. Zeker als je met kinderen reist zijn dit soort voorzorgsmaatregelen erg belangrijk en worden deze door veel mensen nog vergeten!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *