98

Safari in Tanzania

Er zijn weinig plekken op aarde waar je oog in oog kunt komen met ’s werelds mooiste dieren, maar een van de beste plekken is zeker Tanzania.

Het land heeft prachtige dieren en een van de mooiste landschappen van de wereld. De perfecte strand van Zanzibar, de iconische Kilimanjaro en natuurlijk de wilde Savannah van Afrika. Voor dierenliefhebbers net als ik, is dit is een ware paradijs.

In dit artikel kom je meer te weten over de prachtige Serengeti.

Je kan niet naar de Serengeti gaan zonder de Ngorongoro krater te bezoeken als je in Tanzania op vakantie bent. De Serengeti heeft een super grote diversiteit aan wild life.

Wat valt er te doen?

Op zoek naar wilde dieren! De leeuwen die bezig zijn met hun jacht of andere grote katachtigen die de aanval inzetten. Tanzania is een van de weinige plaatsen waar je de big 5 kunt zien. Natuurlijk moet je wel wat geluk hebben, maar met de juiste reisleider valt er vaak wel iets bijzonders te zien.

Naast de traditionele safari in tanzania kun je er ook voor kiezen om de Serengeti met luchtballon te zien. De vluchten vertrekken wel ’s ochtends vroeg, maar op deze manier kun je de waker wordende kuddes extra goed zien. Wanneer je alles vanuit de lucht bekijkt zie je het prachtige land vanuit een ander perspectief. Zo heb je het gevoel alsof je Tanzania even voor je zelf hebt.

De juiste bezoektijd aan de Serengeti is minimaal twee dagen, ik kan je aanraden om wat langer te blijven en rustig te genieten van je omgeving. Maar houd een minimum van twee dagen aan.

De Ngorongoro is een van de beste plekken ter wereld om leeuwen te zien. De krater zelf is 600 meter uitgestrekt in het noorden van Tanzania en is ook niet ver van de grens van Kenia. Je kunt verschillende wild life tegenkomen in de krater, dus een bezoekje is het zeker waard. Het is wel even een afdaling die je me moet doen.

Reisaanbieders

Ben je van plan een mooie reis te maken naar Tanzania en weet je niet hoe je het moet plannen of aanpakken? Dan kun je nog altijd kiezen voor een leuke reisaanbieder met jaren ervaring met het verzorgen van onvergetelijke ervaringen. Een van deze aanbieder is Tanzaniasafari.nl, het bijzondere aan ze is dat ze ook privé safari’s aanbieden.

Ik hoop dat je nu nog enthousiaster bent over Tanzania, en het binnenkort allemaal zelf mag meemaken!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *