pexels-photo-922100

De beste boeken voor op vakantie

De zomervakantie is typisch zo’n periode waar je weer even tijd hebt om fatsoenlijk een boek te lezen. Of je dit nu op het strand doet of gewoon thuis in je hotel/appartement het is heerlijk om lekker in het zonnetje te genieten van een goed boeken en even tot rust te komen. Het kiezen van een boek is elk jaar weer lastig, maar deze zomer mag je deze boeken absoluut niet laten liggen!

1.     Leven en Laten leven – Hendrik Groen

Dit boek is een prachtige literaire roman van Hendrik Groen. Hij neemt de lezer op zijn eigen manier weer mee in het verhaal van Arthur Ophof en zijn. Toen ik dit boek las heb ik ook even mijn eigen leven gereflecteerd, het is best confronterend kan ik je zeggen!

Het boek gaat over Arthur Ophof die van kleins af aan al grootse plannen heeft. Zo droomde hij er altijd al van om wereldreizen te maken en allerlei exotische bestemmingen aan te doen, in de werkelijkheid staat hij ongeveer 4 keer per week in de file, heeft hij geen kinderen en komt hij zich tegen op zijn 50ste verjaardag. De tijd begint te dringen, wat moet hij nu doen om zijn leven toch zo spannend te maken als hij dat altijd heeft gewild?

Het verhaal maakt een keerpunt wanneer hij ontslagen wordt door zijn leidinggevende en hij ineens deze dromen wél waar kan maken! Hou je van Romans? Dan mag je dit boek niet overslaan!

2.     De dag van de doden – Nicci French

De dag van de doden is een spannende thriller die je meeneemt in het leven van Frieda die leeft in bizarre omstandigheden en bizarre taferelen meemaakt in London.

De dag van de doden is een boek vol bizarre gebeurtenissen. Er waart een seriemoordenaar door de stad die duidelijk laat merken dat hij er is. Zo is er een ongeluk met een auto waarin een man wordt gevonden die een week eerder al vermoord is, is er een vuurstapel in de stad waar de volgende slachtoffer in is gegooid en loopt het aantal moorden snel op. De dader speelt een spel met de politie en is ze steeds net te slim af. Alle moorden zijn bedoelt als een boodschap naar Frieda Klein. Zij is ondergedoken en de moordenaar is naar haar opzoek.

Hou je van spannende boeken? Dan mag je deze niet missen!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *