C2

Witte stranden van Ibiza

De zomer is weer aangebroken en voor de meeste mensen is het weer tijd voor vakantie. De zon schijnt heerlijk in Nederland, soms net iets te benauwd en mooie stranden hebben we hier niet. Maar waar wel? Een plek waar de zon lekker schijnt en waar je daarnaast heerlijk kunt afkoelen in een heldere blauwe zee is alleen te vinden in het zuiden. Overweeg je om deze vakantie nog op reis te gaan een zomer te plannen naar een plek dat bekend staat om haar mooie stranden en feestparadijzen? Dan is het eiland Ibiza dé plek om te gaan. Een last minute Ibiza is een van de beste keuzes die we je deze zomer nog kunnen aanraden.

Zon, zee en… mooie stranden

Het party eiland Ibiza staat niet alleen bekend om grote feesten met internationale artiesten. Het is daarnaast een eiland met veel diverse stranden waarop je lekker kunt uitrusten na een avondje gefeest te hebben. Het strand Cala Bassa is een toeristisch strand, want het is vrij dichtbij stad en eenvoudig te bereiken. Dit strand heeft een heerlijke heldere zee waarin je even in kunt afkoelen, is het net iets te warm voor je? Dan heeft dit strand een aantal goede plekken die beschaduwd zijn door de omringde bomen. Een ander strand waarbij er genoten kan worden van een koel drankje met live avondentertainment qua muziek en een menigte die samenkomt om te kijken naar de zonsondergang is Cala Benirrás. Een hele dag vrij maken voor dit strand is een aanrader, in de middag is er namelijk tijd om te gaan snorkelen.

C1

De plek waar het allemaal begon

Elk gebied heeft zijn eigen historie en zo heeft Ibiza dat ook. Dalt Vila is de plek waar het oude hart van het eiland te vinden is. Het stadje is nog steeds omgrenst door de oude stadsmuur en binnen in vind je een kathedraal en andere Catalaanse bouwwerken van vijf eeuwen geleden. Een klein bezoekje aan deze stad brengt een stukje cultuur met zich mee dat zeker niet mag missen op vakantie. Voor de kunstliefhebbers zijn er een aantal musea te bezoeken: van archeologische items tot hedendaagse kunst.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *