airport-2373727_1920

Reizen en werken in het buitenland

Een leven lang studeren en werken om vervolgens tijdens je pensioen de wereld te ontdekken is een ouderwetse gedachte. Velen onder ons willen niet zo lang wachten. We horen dan ook steeds vaker over jongeren die een tussenjaar nemen om de wereld te ontdekken.

Naast de bekende backpack wereldreizen in Azië, Zuid-Amerika en Australië kiezen jongeren er steeds vaker voor om te werken in het buitenland. Een mooie gelegenheid om wat van de de wereld te zien en bezig te blijven.

 Ontwikkel jezelf

Naast dat het leuk is om een stad echt te leren kennen ontwikkel je jezelf als persoon. Je leert een nieuwe cultuur, taal en nieuwe mensen kennen. Daarnaast ontwikkel je ook belangrijke eigenschappen als zelfstandigheid en aanpassingsvermogen. Misschien nog wel het belangrijkst, buitenlandervaring wordt zeer gewaard door werkgevers. Het is dus niet alleen leuk maar ook erg goed voor jouw toekomst.

 Hoe regel ik dit?

Aan de slag gaan in een vreemd land zonder kenniskring gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn genoeg organisaties die je hierbij kunnen helpen. Hetzij gericht op expats voor hoger geplaatste functies of voor studenten die een jaar in een callcenter in het buitenland willen werken.

Je kunt natuurlijk ook zelf zoeken naar vacatures in het buitenland. Dit bespaart je een hoop agency kosten. Let er wel op dat je opdrachtgever een relocatie pakket aanbiedt met oa een vliegticket, accommodatie voor de eerste paar maanden en overig support zodat je jezelf snel thuis voelt.

 

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *