Wat te doen in Berlijn

Schermafbeelding 2014-05-08 om 21.18.15Qua prijs-kwaliteitsverhouding is Berlijn misschien wel de beste stad in Europa, maar voor toeristen kunnen de kosten hoog oplopen na enkele dagen museum-hoppen en uitgaan. Hierbij enkele tips die uw portemonnee niet te veel laten slinken.

  1. Klim op het dak van het Reichstag. Het Rijksdaggebouw, is sinds 1991 weer het parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Platz der Republik. Het gebouw dateert uit 1894 en een klim naar het dakterras biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Daarbij heeft u ook goed zicht op de moderne, door Norman Foster ontworpen, glazen koepel. Het glas dient ertoe om politieke transparantie uit te stralen. Voordat u het dak bezichtigd is het belangrijk om u eerst te registreren.
  2. Een andere leuke manier van ontspanning in Berlijn is een picknick in het park. Berlijners bezoeken massaal hun favoriete parken om te picknicken en bier te drinken. De Tiergarten is het bekendste park in Berlijn en heeft vooral een bosrijke omgeving. Gorlitzer Park staat bekend om zij ghetto vibe en is vooral voor mensen die niet vies zijn van wat sigarettenpeuken. Met de ICE-trein naar Berlijn.
  3. In de stad zijn ook veel leuke gratis wandeltochten. Verschillende mensen geven gratis rondleidingen wat een geweldige manier is om de stad te verkennen. Op deze manier komt u meer te weten over de historische achtergrond en bekende bezienswaardigheden.

Hoe kom je het snelst in Berlijn? Daar is maar één goeie optie voor, dat is met de trein naar Berlijn. Die brengt je in slechts enkele uren naar Berlijn zonder te stoppen. Met de ICE international reis je met de trein naar Berlijn en hoef je jouw geen zorgen te maken. Zorgeloos op reis is toch wat iedereen wil. Een tip die ontzettend veel geld kan schelen is gebruik maken van de vroegboek korting op de website van NSinternational.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/maesse30/domains/123reisblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *