De vragen die je altijd al had willen stellen bij een Touringcar huren

Elke reis begint met de vraag; hoe je er gaat komen. Voor een vakantiereis of een dagje uit ben je vaak met meerdere personen. Om elkaar niet kwijt te raken kan je dan het beste niet ieder met zijn eigen auto gaan. Als je medereizigers ouder dan 18 jaar zijn, en in het bezit van een rijbewijs zijn. Het beste kan je dan een touringcar huren. Een bus voor de reis regelen is vrij gemakkelijk. Maar hoe verder, heb je een verzekering nodig? moet je een eigen chauffeur regelen, kan een medereiziger met een rolstoel ook mee?

Touringcar huren en verzekeringen

Over verzekeringen en ongevallen hoef je je geen zorgen te maken. De verhuurder van de touringcar heeft dit meestal goed op orde. Natuurlijk is het wel verstandig dat passagiers ook een reisverzekering afsluiten. Niet voor de momenten dat zij in de touringcar zitten maar juist voor de momenten dat ze niet in de touringcar zitten.

Chauffeur van de zaak

Als je een touringcar gaat huren krijg je de chauffeur erbij. Het is niet mogelijk om je eigen chauffeur te regelen. Ee chauffeur moet zich daarnaast aan de rijtijdenwet houden. Een chauffeur mag maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, maar moet daarna minimaal 45 minuten pauze houden.

Klassen en soorten

Je kan een touringcar in verschillende klassen en soorten huren. Als er slechts één persoon in een rolstoel mee gaat kan deze gemakkelijk in de bagageruimte. Er kan echter ook gekozen worden voor een aparte rolstoel touringcar.. Ook zijn er verschillende soorten klasse touringcars. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een: Tourist Class, Comfort Class, Royal Class en een VIP-touringcar. Kortom, je kan de reis zo luxe maken als je zelf wilt.

Een touringcar huren is gemakkelijk. Hoe dichterbij de reis komt hoe meer vragen je vaak hebt. De antwoorden zijn simpel. Ja je bent verzekerd in de touringcar, de chauffeur wordt meegeleverd en iemand in een rolstoel kan gewoon mee. Als je vragen hebt schroom dan niet om het bij de verhuurder van de touringcar na te vragen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *