De leukste dagtrips voor jouw vakantie op Curacao

Heb jij binnenkort een Curacao vakantie op de planning staan? Wat leuk! Heb je nog geen vakantie naar dit verbazingwekkende eiland geboekt? Dan is een last minute naar Curacao ook een goede optie… Op jouw vakantie naar de caribbean wil je natuurlijk de mooiste plekken bezoeken. Op Curacao is heel veel mogelijk. Om die reden hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste dagtrips die je op het eiland kunt plannen. Naast de prachtige stranden zoals Port Marie, Cas Abao, Daaibooibaai en Blue Bay, zijn er namelijk ook nog andere dingen om te doen. 

 

Willemstad 

De hoofdstad van het eiland is zeker de moeite waard. Naast de welbekende pontjesbrug zijn ook Punda en Otrobanda een aanrader. In Otrobanda kunnen jullie langs winkeltjes en hebben jullie prachtig uitzicht op de handelskade (de gekleurde huisjes) van Punda. Daar ligt ook het leuke restaurant de Gouverneur, waar jullie heerlijk kunnen genieten van een lunch of diner. Vanaf Otrobanda lopen jullie over de pontjesbrug naar Punda. Hier kunnen jullie door de gekleurde straatjes slenteren en een verfrissend drankje nuttigen op een van de leuke terrasjes. 

 

Shete Boka National Park 

In het noorden van het eiland is het Shete Boka National Park te vinden. Shete Boka staat letterlijk voor ‘7 baaien/inhammen’. Het is de woeste kustlijn van dit nationale park wat het zo populair maakt. Vooral Boka Tabla wordt erg veel bezocht. Boka Tabla is een grot waarbij de zee omhoog wordt gestuwd. Ook kunnen jullie langs de andere inhammen van deze kustlijn wandelen. 

 

Christoffelpark 

Dicht bij Shete Boka ligt het Christoffelpark. De hoogste berg van Curacao, de Christoffelberg, ligt in dit park. Het beklimmen van de Christoffelberg is een echte aanrader! Een tip is wel om dit zo vroeg mogelijk te doen, want de temperaturen kunnen hoog oplopen. Het beklimmen van de berg is in de vorm van een avontuurlijke route naar boven. Trek dus goede wandelschoenen aan en neem voldoende water mee! 

 

Sint Willibrordus 

Deze stad ligt in het noordwesten van het eiland op zo’n 25 kilometer van Willemstad. In Sint Willibrordus ligt een prachtig landhuis genaamd Jan Kock. Op de route vanaf Willemstad naar Landhuis Jan Kock ligt de Flamingo Sanctuary. Hier kunnen jullie flamingo’s spotten! Ook liggen er in Sint Willibrordus veel mooie stranden… 

 

Klein Curacao 

Klein Curacao is eigenlijk een verlenging van Curacao en daardoor onmisbaar tijdens jullie vakantie. Met de boot kunnen jullie een dagtrip maken! Deze droomachtige bestemming is bijna te mooi om waar te zijn. Hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee waarin jullie kunnen snorkelen. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen die je op Curacao kunt doen. Jullie zouden ook een dagje kunnen leren surfen op het Spaanse water of andere boottrips kunnen boeken. Kortom, er is genoeg te doen en voor iedereen wat wils! Op naar het mooie Curacao… 

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *