vliegtuig2

Vliegtuig of boot?

Een vriend van mij vroeg laatst wat de beste manier was om naar Londen te gaan. Hoewel ik het zwemmen hierbij toch streng moest afraden, heeft hij nog meer dan genoeg dan genoeg opties. Zo zijn de meest voor de hand liggende opties de auto, vliegtuig en boot. Aangezien de heer in kwestie geen auto had, bleven de opties van vliegtuig of boot over. Maar wat is nou de beste manier?

Optie 1: Vliegtuig

Voor wie voor snelheid kiest, is dit de beste optie. De reis duurt ongeveer een uur. Het is dus vooral het wachten op luchthavens dat de reis net wat langer doet laten lijken. Gelukkig hebben wij Nederlanders altijd wel ons mobieltje in onze broekzak zitten wat de reis net wat korter doet laten lijken. Ook qua prijs is een reis tegenwoordig steeds voordeliger beschikbaar. Volgens google flights zijn er al reisjes te boeken vanaf prijzen rond de 70 euro.

In totaal zal je zo’n vier uur onderweg zijn van jouw deur tot het luchthaven van Londen. Hierbij is het reizen naar een Nederlandse luchthaven meegerekend. Het voordeel is dat je drie uur hiervan binnen Nederland bent en daarmee nog gebruik kunt maken van lokale voorzieningen zoals internet. Daarnaast kan je ook altijd terecht in winkesl op de luchthaven zelf. Het is een vier uur lange reis maar je bent in ieder geval wel bezig.

Optie 2: Boot

Als je echt lowbudget wilt reizen, dan is de boot de duidelijke winnaar. Prijzen worden al aangeboden vanaf 40 euro. Daarmee is het bijna de helft goedkoper dan het vliegtuig. Het probleem zit hem vooral in de reis zelf. Met het vliegtuig ben je er binnen een uur. Met de boot kan deze reistijd toch echt oplopen tot ongeveer twee uur. Het vliegtuig heeft dus wel een twee keer zo snelle reistijd maar is ook twee keer zo duur.

Een boot kan wellicht toch een kortere reistijd in totaal hebben. Het is namelijk niet nodig om twee uur van te voren in te checken bij de bootreis. Een boot biedt ook meer opties voor offshore activiteiten. Dankzij gebruik van lieren en geavanceerde motoren of reductoren worden deze offshore activiteiten mogelijk gemaakt.

Uiteindelijk is de boot wellicht wel de beste optie om naar Londen te gaan, dit komt door de lagere prijs en overeenkomende reistijden. Het ligt puur aan jouw wensen, budget en tijd. Neem daarom bovenstaande factoren mee om een weloverwogen beslissing te nemen. Wat je ook doet, geniet van je reis en Londen!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *