Sea Beach Summer Depend On Holiday Relax Hammock

Verzorgd op vakantie

Hoe goed je ook verzorgd wordt als je in een zorginstelling verblijft, toch voelen alle dagen een beetje hetzelfde. Wat heerlijk als je dan een weekje op vakantie kunt. Je denkt terug aan vroeger toen je er met het hele gezin op uittrok naar Frankrijk. Of naar de camping in Italië waar elke dag de zon scheen. De keren dat het regende, vergeten we voor het gemak maar even.

Je weet dat er veel extra’s komt kijken bij een vakantie nu niet meer alles vanzelf gaat. Een speciaal bed, meer verzorging, aangepaste voorzieningen en natuurlijk ruimte voor de rolstoel of rollator. Je gaat niet alleen maar met meerdere mensen van de afdeling en jullie kijken er enorm naar uit. Je hoeft zelf niets te organiseren, alles wordt voor je geregeld. Toch heb je vlinders in je buik, de verwachtingen zijn hooggespannen.

Aangekomen op de vakantiebestemming val je van de ene verbazing in de andere: zó luxe groepsaccommodatie had je het niet verwacht. Voorzichtig ging je ervan uit dat je met alle vakantiegangers op een steriele slaapzaal terecht zou komen, misschien zelfs met gordijntjes ertussen. Maar dat je een privé slaapkamer zou hebben, van alle gemakken voorzien, had je niet durven dromen.

Alles is fijn omdat je even uit de dagelijkse sleur bent; het eten smaakt beter dan anders, de uitstapjes zijn heerlijk. Je ontdekt nieuwe plekken en geniet van de natuur en de omgeving. Vond je Frankrijk en Italië vroeger de fijnste plekken om te zijn, je weet nu pas echt de schoonheid van je eigen land te waarderen.

Hoewel de verzorgsters en meegereisde verpleegkundigen hard aan het werk zijn om het iedereen naar de zin te maken, overheerst het vakantiegevoel. Zij hèbben meer tijd en némen de tijd voor echte gesprekken, voor verdieping en voor oprechte interesse. Ook zij genieten volop van de vakantie en gunnen het je.

De medewerkers van de groepsaccommodatie staan dag en nacht klaar en helpen waar ze kunnen. Ze adviseren op het gebied van uitstapjes die goed bereikbaar zijn met de rolstoel, kennen de streek en weten welke excursies interessant zijn. Je voelt je gewaardeerd als gast en dat versterkt het vakantiegevoel.

Dit wordt een week om nooit te vergeten en je hoopt dat er volgend jaar weer zo’n mooie kans voorbij komt. Zeker weten dat je dan weer meegaat en een prachtige week van vrijheid beleeft.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *