pexels-photo-1758396

Alles voor een echte backpacker

Eindelijk heb je na lang wachten die mooie reis geboekt! Laat de voorpret maar beginnen… Voordat je kan gaan genieten van de reis die je gaat maken, is het belangrijk om vooraf de juiste voorbereidingen te treffen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wat heb je allemaal echt nodig en waar moet je nog meer aan denken? In deze blog wordt ingegaan op alles wat iemand die binnenkort gaat backpacken nodig heeft.

Vraag op tijd een creditcard aan

Dit is misschien iets waar je niet direct aan denkt als je gaat backpacken, maar het is af en toe zeker nodig om een creditcard in bezit te hebben. Je zult dit bijvoorbeeld nodig hebben om online vliegtickets te kopen, maar ook als je op eilanden komt waar ze geen of bijna geen pinautomaten hebben. Als je echt naar verre oorden gaat om te backpacken, is er natuurlijk best een grote kans dat je dit een keer nodig gaat hebben. Vergeet het dus niet!

Accommodatie voor de eerste dagen

Als je net aan komt op een bestemming die je nog niet kent, is het altijd fijn om als je er voor de eerste keer komt meteen een plek te hebben waar je jezelf kan settelen. Zo kun je je spullen meteen even ergens droppen en rustig de omgeving gaan verkennen. Als je je slaapplek voor de eerste nachten nog moet zien te vinden bij aankomst, gaat dit je een hele hoop stress opleveren. Waarschijnlijk heb je ook te maken met een jetlag, dus het is extra fijn om dit alvast geregeld te hebben.

Een bivitent is onmisbaar

Voor een echte backpacker is een bivitent natuurlijk onmisbaar. Je wilt namelijk comfortabel kunnen slapen waar je ook bent, maar je wilt ook weer niet teveel gewicht mee dragen op elke route. Een bivitent is een slaapzak en tent in een. Je rolt je comfortabel op in je slaapzak, maar je hoofd is ook nog altijd bedekt door middel van de tent die er aan het hoofdeinde bij zit.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *