Premantura, Croatia - July 28, 2016: Tourists, caravans and boats on Kamenjak peninsula by the Adriatic sea on July 28, 2016 in Premantura, Croatia.

Kamperen in Istrië

Ben je dol op kamperen? Dan is Istrië het perfecte vakantiegebied. In deze blog zetten we 4 handige tips voor je op een rijtje: van leuke activiteiten in Istrië tot de beste reistijd voor het bezoeken van dit gebied.

Tip #1: beste reistijd

De beste tijd voor het bezoeken van Istrië zijn de maanden mei, juni en september. Juli en augustus zijn natuurlijk ook mogelijk, maar dan is het in veel gevallen drukker en warmer. Wanneer je dus vóór het hoogseizoen kan vertrekken is dit zeker aan te raden.

Tip #2: activiteiten Istrië

Istrië is een schiereiland. Eén van de populairste activiteiten is daarom het bezoeken van de kustlijn, met prachtige stranden en baaien. Overal waar je kijkt zie je de prachtige helderblauwe zee. Andere populaire bezienswaardigheden zijn het amfitheater van Pula, het havenstadje Umag, Aquapark Istralandia, Aquarium Rovinj, de Baredine grotten en het Brijuni Nationaal Park.

Tip #3: campings Istrië

Zoek je een verblijf in Istrië? Dan kies je natuurlijk voor een camping. Campings in Istrië liggen in veel gevallen direct aan zee en bieden verschillende activiteiten zoals voetbal, basketbal of jeu de boules. Een kampeervakantie in Istrië staat garant voor natuur, cultuur, prachtige uitzichten, de zee altijd in de buurt en een fijne temperatuur.

Tip #4: mogelijkheden vervoer

Er zijn verschillende manieren mogelijk om naar Istrië in Kroatië te reizen. Een populaire keuze is om te vliegen, met vliegvelden in de buurt zoals Zagreb, Split en Dubrovnik. In iets meer dan 2 uur reistijd geniet je al van je vakantie. Daarnaast is ook een autovakantie een goede optie, het is ongeveer 1400 kilometer rijden naar Istrië. Het is aan te raden om tijdens deze rit wat mooie tussenstops te maken in Duitsland, Oostenrijk of Slovenië.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *