image1 (1)

Een ESTA aanvragen voor de ultieme zomervakantie in Amerika

De bestemming is bekend, Amerika it is! Maar wacht nog even met het boeken van je reis. Je zult namelijk eerst een ESTA aan moeten vragen om naar Amerika te mogen vliegen. Hoe dat precies in z’n werk gaat leggen wij je uit in dit artikel.

Wat is een ESTA precies?

ESTA is een afkorting voor: Electronic System for Travel Authorization. Wat eigenlijk alleen maar betekent dat het een elektronische reistoestemming voor Amerika is. De ESTA wordt namelijk na de goedkeuring hiervan elektronisch gekoppeld aan je paspoort.  

Waarom moet ik eerst een ESTA aanvragen voordat ik mijn reis boek?

Het is beter om eerst een ESTA aan te vragen, omdat je er zeker van wilt reizen dat je toestemming krijgt om te reizen. Stel dat de ESTA niet toegewezen wordt, en je hebt je reis al geboekt, dan bestaat er een kans dat je deze moet annuleren. Nog beter is om de ESTA een aantal weken voorafgaand aan je reis aan te vragen. Als deze dan toch wordt afgewezen, heb je nog tijd om eventueel een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Kan ik een spoedaanvraag indienen?

Helaas, een spoedaanvraag indienen is niet mogelijk. Dat heeft te maken met het feit dat de Amerikaanse overheid altijd 72 uur over de beoordeling mag doen. Vraag daarom ook in ieder geval 72 uur voordat je vertrekt je ESTA aan. In bijzondere gevallen doen ze er zelfs langer over dan 72 uur.

Hoe lang is een ESTA geldig?

De geldigheid van de ESTA is in de meeste gevallen twee jaar, verloopt je paspoort eerder dan de geldigheidsduur, dan vervalt de ESTA automatisch. Dat komt omdat deze gekoppeld is aan het paspoortnummer. Vraag je een nieuw paspoort aan, dan ontvang je ook een nieuw paspoortnummer. Wil je weer naar Amerika reizen dan zul je dus een nieuwe ESTA moeten aanvragen. Met een ESTA mag je meerdere malen op en neer reizen naar Amerika met een maximale verblijfsduur van 90 dagen mits je in het bezit bent van een retourticket.

Waar kan ik een ESTA aanvragen?

Een ESTA aanvragen doe je online bij eVisa Application Services, een servicebureau die mensen bijstaat bij het aanvragen hiervan. Speciaal voor hun klanten hebben zij controles op het aanvraagformulier ingebouwd om op deze manier fouten te voorkomen. Ook controleren zij alle aanvragen alvorens zij deze verwerken. Mochten ze onduidelijkheden tegen komen, nemen ze contact met je op. Helaas kunnen zij niet alles controleren, dus ben je klaar met het invullen van het formulier, controleer alles dan goed! Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met hun klantenservice per telefoon, e-mail of chat.

Wat heb ik nodig om een ESTA aan te vragen?

 

  • Een paspoort (je kunt geen ESTA aanvragen op een ID-kaart)
  • Een bankpas (want bij eVisa kun je middels iDEAL betalen)
  • Een e-mailadres (hier wordt jouw ESTA naartoe gestuurd)
  • Een verblijfadres in Amerika, indien van toepassing
  • Een nood contactpersoon binnen of buiten Amerika (denk aan een thuisblijver)
  • Gegevens van je werkgever, indien van toepassing

 

Ben ik een ESTA of een visum voor mijn reis naar Amerika nodig?

Als u langer dan 90 dagen wilt verblijven in Amerika dan kunt u niet reizen onder het Visa Waiver Program en zal u een visum aan moeten vragen in plaats van een ESTA. Of u een ESTA of een visum nodig heeft is ook afhankelijk van het doel van de reis. Als het doel van uw reis anders is dan zakelijk of toeristisch, bijvoorbeeld als u wilt gaan studeren of werken in Amerika dan zal u een visum aan moeten vragen. Op de visum Amerika pagina vindt u alle informatie en de verschillende visums voor Amerika. 
Is het je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan deze video.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *