madagascar

3 bijzondere reizen die je moet hebben gemaakt

Als alles mogelijk is wat reisdoel betreft, wat zijn dan de meest bijzondere die je kunt kiezen? Natuurlijk zijn er meerdere bestemmingen te bedenken, maar er zijn er een aantal die de kroon spannen. We hebben 3 heel bijzondere voor je op een rij gezet:

1. Zuidpoolgebied

Hier ga je niet naartoe om te genieten van zon, strand en zee, maar het zevende continent is van ongelooflijke schoonheid. Het ijzige landschap dat alleen kan worden omschreven als een sneeuwwoestijn is uitzonderlijk en zo zeldzaam dat je dit met eigen ogen moet hebben gezien, een expeditie (want het is meer dan een reis) brengt je naar diverse eilanden die ieder voor zich iets bijzonders hebben te bieden, zoals de Falkland, Zuid-Georgië en de Sandwich-eilandengroep. Hier zie je dieren die je nooit elders in het wild zult zien, zoals de iconische pinguïns, waarvan er hier 8 verschillende soorten in grote aantallen leven. Maar er zijn ook walvissen, robben, zeeluipaarden en zeeolifanten in overvloed. Een expeditie naar dit gebied vraagt wat van jou, maar je zal het ook nooit meer vergeten.

2. Madagascar

De naam Madagascar is al bijzonder en dat wordt in de praktijk nog verre overtroffen als je dit eiland als bestemming kiest voor een speciale vakantie. Wist je dat er veel georganiseerde reizen naartoe gaan, bijvoorbeeld van Sable Tours? Madagascar is veel groter dan veel vakantiegangers denken, het is het derde eiland ter wereld als het op grootte aankomt. Maar dit eiland is ook een wereld op zich als het over de natuur gaat. Hier ontwikkelden zich diersoorten die je nergens ter wereld verder aantreft, waarvan de lemuren het bekendst zijn. Deze halfapen met de vaak bijzondere ogen zijn echte boomkunstenaars en vormen de top in de dierenketen hier. Maar er zijn ook vele kameleons, gekkos en bijvoorbeeld orchideeën die exclusief op dit eland voorkomen. Tijdens een rondreis op Madagascar zal je ook zeker de Allée des Baobabs gaan bezoeken. Voor veel bezoekers zijn deze bijzondere bomen hét symbool van het eiland. Natuurlijk zijn er hier ook tropische stranden en onderwaterparadijzen voor de echte liefhebbers. Madagascar reizen zal je nooit vergeten.

3. Bora Bora

Dit eiland wordt ook wel de meest populaire vakantiebestemming genoemd van de superrijken en beroemdheden op deze wereld. Maar als gewone toerist ben je hier natuurlijk ook welkom. Het eiland in Frans-Polynesië is ook wellicht de droom van iedere vakantieganger en zeker een verre vliegreis waard. Hier vind je schitterende witte stranden, een groen mysterieus landschap en een vulkanen die iedere foto tot een succes maken. Maar er zijn ook lagunes waarvan de romantiek in vele films over deze eilanden tot uitdrukking is gebracht. Wie van snorkelen of duiken houdt, kan naar hartelust het koraalrif gaan bewonderen dat als een van de rijkste ter wereld bekendstaat. Ook voor sportvissers is dit ‘the place to be’. Je kunt hier de meest uitdagende vissen ter wereld vangen, zoals de blauwe marlijn, maar ook de meest smakelijk bijvoorbeeld een goudmakreel. Uiteraard kun je ook alleen genieten van de aanblik van die wonderbaarlijke wereld vanaf een excursieboot. Ga op zoek naar een zeeschildpad of voel de spanning bij het zien van haaien die even nieuwsgierig zijn als jij dat bent.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *