safari rondreis door Kenia-2

Tips voor een safari rondreis door Kenia

Kenia is natuurlijk een fantastisch land om op safari te gaan. Vrijwel nergens is de beleving van een safari zo compleet als in Kenia. Wanneer je vooral heel veel moois en interessants wilt zien in Kenia, dan is een safari rondreis een goede optie. Tijdens een safari rondreis door Kenia maak je natuurlijk de meest onvergetelijke safaritochten, waarbij je oog in oog kan komen te staan met de meest indrukwekkende dieren. Deze 5 tips helpen je om nog meer uit je safari rondreis door Kenia te halen.

  1. De juiste spullen meenemen

Als je op safari gaat, dan denk je waarschijnlijk als eerst aan het meenemen van eten en drinken. Je bent immers vaak lang onderweg. Eten en drinken is dan ook belangrijk, maar er zijn zeker nog enkele dingen die je zeker mee moet nemen. Zo is een zaklamp heel handig, want veel safaritochten in Kenia eindigen in het donker. Een verrekijker heb je echt nodig als je de dieren die je tegenkomt echt goed wilt bekijken. Je kan immers zelf niet te dichtbij komen voor je eigen veiligheid. Tot slot is een goede camera echt nodig, vooral omdat je vaak zal willen inzoomen. Een smartphone voldoet dan niet.

  1. De grote trek in Kenia

In juli, augustus en september vindt jaarlijks de grote trek plaats in Kenia. Dit wil zeggend at alle gnoes op pad gaan in een lange tocht. Prachtig om mee te maken natuurlijk! Als je dit echt eens wilt ervaren, zorg dan dat je ruim van tevoren hebt geboekt. In deze periode verdubbelen de prijzen namelijk.

 

  1. Kies het juiste vervoer

In sommige safariparken heb je de keuze uit het vervoermiddel waarmee je de safaritocht gaat maken. In verreweg de meeste gevallen heb je de keuze uit een gesloten busje of een open jeep. In een gesloten busje zitten meer mensen. Dit, in combinatie met de warmte van buiten, zorgt ervoor dat je het snel erg warm krijgt. Daarnaast zie je natuurlijk veel minder als je met veel mensen in een busje zit. Een open jeep is dan ook aangenamer en je kan veel meer om je heen kijken. Dit brengt wel als nadeel met zich mee dat een open jeep prijziger is.

  1. De gamedrives

De ritjes door het safaripark worden gamedrives genoemd. Het is goed om bij de organisatie te checken hoe vaak per dag je kan en mag deelnemen aan een gamedrive en hoe lang de gamedrives duren. Het is zonde als je maar één gamedrive van een uur per dag mag maken. Dan zie je eigenlijk nog niks tijdens je safari rondreis door Kenia.

  1. De entreeprijzen

Houd er rekening mee dat de entreeprijs voor de safaripark niet standaard in je reis zit inbegrepen. Per aanbieder is het goed om te kijken of je zelf de entree moet betalen of dat dit door de organisatie betaald wordt.

 

Ontdek jouw ideale safari trip

Een safari rondreis door Kenia is ideaal om op en top kennis te maken met de natuur en alle wilde dieren die erin leven. Natuurlijk vind je ook de leukste safari rondreizen door Kenia eenvoudig bij www.goedkoperondreis.com.safari rondreis door Keniasafari rondreis door Kenia-3

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *