snowboard

Een goedkope wintersportvakantie in Tsjechië

Tsjechië is een geschikte wintersportbestemming voor wintersporters die op zoek zijn naar rust, genot en een goedkope wintersportvakantie met lage prijzen. Het Europese land heeft een grote hoeveelheid aan leuke en populaire wintersportbestemmingen. Het grote voordeel van een wintersportvakantie in Tsjechië is de kleinschaligheid in toerisme. Hoewel de wintersportgebieden alles te bieden hebben, is het nog relatief onbekend onder de wintersporters. Tsjechië kent een ruime keuze aan gebieden, variërend in hoogtes.

Het ene gebied kent een hoogte van ongeveer zevenhonderd meter, de ander is de ruim dertienhonderd meter hoog. Wat een groot voordeel is, dat is het Tsjechische klimaat. Dat zorgt ervoor dat de skigebieden er altijd prima zullen bijliggen. Het is ook een perfecte wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen. Er is zowel voor kinderen als volwassenen, de mogelijkheid om les te volgen bij één van de skischolen. Dit geldt voor personen die graag willen leren skiën of snowboarden, ongeacht het niveau waarop zij zitten.

Waarom naar Tsjechië op wintersportvakantie?

Tsjechië heeft alles in huis om er een onvergetelijke en heerlijke wintersportvakantie van te kunnen maken. Denk aan de luxe accommodaties, de prettige prijzen en het natuurrijke gebied. Wij Nederlanders zijn altijd op zoek naar de laagste prijs, daar is dan ook helemaal niks mis mee. Tsjechië kent lage prijzen, zelfs lager dan wij in ons eigen land gewend zijn. Betaal daarom nooit meer te veel voor een wintersportvakantie, wat vaak wel gebeurd in de dure skigebieden bij Oostenrijk en Frankrijk. Tsjechië is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland, dat kan per vliegtuig en per auto. Het is een kortere rit dan naar de bekende wintersportgebieden, dus ook goedkoper!

Grote voordelen van een wintersportvakantie in Tsjechië zijn bijvoorbeeld de sneeuwzekerheid, de bereikbaarheid en de lage prijzen. Maar ook de kleinschaligheid, aangezien er weinig toerisme naar deze gebieden komt. Menig persoon komt goed tot rust in de prachtige en beschermde natuur van Tsjechië. Het is een gebied waar goed gezorgd zal worden voor de kinderen en de après-ski is piekfijn in orde! Er kan lekker doorgedronken worden voor minimale prijzen.

Beste skidorpen van Tsjechië

Hoewel in Tsjechië de skigebieden niet erg hoog liggen, kent het land toch sneeuwzekerheid. Een reden daarvoor is het klimaat, er ligt altijd genoeg sneeuw tussen en tijdens de maanden december en april. Een geweldig skigebied is dat bij het Reuzengebergte, daar is het skidorp Harrachov te vinden. Hier kan er genoten worden van een klein, maar ontzettend gezellig pittoresk skidorp. Het grootste en populairste skidorp in dit gebied is Spindleruv Mlyn. Dat dorp ligt aan de voet van het gebergte en is een ware garantie voor een succesvolle en geweldige wintersportvakantie in Tsjechië. Dit dorp ligt op 140 kilometer van het prachtige Praag af, een uitstapje behoort daardoor ook tot de mogelijkheden.

Goedkoop Tsjechië

Tsjechië is één van de goedkoopste vakantielanden van Europa, dat geldt ook voor een wintersportvakantie naar één van de wintersportgebieden. Een avondje genieten van een heerlijk diner met een paar glaasjes wijn, dat kan hier al voor enkele euro’s. En een biertje drinken op de piste? Dat kan al voor rond de tachtig eurocent. Het is al met al een slimme keuze om voor een wintersportvakantie in Tsjechië te kiezen.

skien skier

Nog meer besparen op jouw Wintersportvakantie naar Tsjechië? Kies voor een busreis naar de wintersportgebieden van Tsjechië. Reisorganisaties als de Jong Intra en TUI helpen je graag verder bij het vinden van een leuke reis.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *