london

Tips voor de perfecte vakantie in Londen

Londen is één van de meeste populaire steden ter wereld als het gaat om citytrips, excursies en winkeltrips. Het is de stad met de meeste bekende winkels, warenhuizen en winkelstraten van de wereld. Op winkelgebied is er in Londen voor ieder wat wils. Londen is van zichzelf al een stad waar je weken aan het shoppen kan zijn, maar om écht een unieke ervaring te hebben, is het een goed idee om de volgende Londen tips in je achterhoofd te houden.

Musea

Een bezoek aan de diverse musea in Londen is de kers op het ijs van een succesvolle stedentrip. De populairste musea zijn bijvoorbeeld de National Gallery, het Design Museum, Madame Tussauds en het Sherlock Holmes Museum.

Winkelen

Voor de beste winkelervaring wordt het aangeraden om rond de kerst in de stad te verblijven. Alle winkelstraten worden verlicht en versierd, zelfs de etalages worden in kerstsfeer uitgedost en veel winkels houden rond de kerstperiode uitverkoop. Het is één van de meeste favoriete bestemmingen voor weekenden weg in de kerstperiode, en met goede reden. Zorg wel dat je van tevoren een hotelkamer of appartement boekt. Verblijven tijdens de kerstdagen zijn zeer gewild en als je te lang wacht met boeken, kan het wel eens zijn dat je achter het net vist.

Vervoer naar het centrum

Wees je ervan bewust dat niet alle vliegvelden even dicht bij het centrum in de buurt liggen. Londen heeft maar liefst zes vliegvelden tot zijn beschikking en sommigen van die vliegvelden liggen ver van het centrum van de stad vandaan. Houd hier rekening mee bij het boeken. In de stad zelf is het makkelijk om een toerbus, metro of zelfs de fiets te nemen. Houd er daarbij rekening mee dat iedereen in Londen aan de linkerkant van de weg rijdt. Als je een auto huurt, zal je even over moeten schakelen – letterlijk en figuurlijk.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *