Hendrik surfend in Marokko.

Interview: Tim Johnes Mijnvakantieblog

Tim Johnes is 22 jaar oud en de schrijver achter Mijnvakantieblog. De blog bestaat pas een aantal maandjes, maar toch heeft hij al een aardig schare vaste lezers! Hoe dit komt? Dat weet hij zelf ook niet. Tim is even terug in Nederland om zijn familie te bezoeken en wij vroegen hem het hemd van het lijf!

‘Hey Tim, leuk dat we je even mochten spreken! Hoe is het om terug in Nederland te zijn?’

Hi, tuurlijk! Het is altijd leuk om met andere te kunnen praten over mijn reizen. Het is eerlijk gezegd wel lekker om even terug te zijn. Het reizen is natuurlijk super tof, maar ik mis mijn familie toch wel als ik lang weg ben.

‘Dat kan ik me goed voorstellen! Is dat dan ook gelijk het enige minpuntje?’

Je zou haast denken van wel hé, als je denkt aan iemand die alleen maar reist en daar ook nog eens zijn brood mee verdient! Helaas kleven er nog wel wat meer nadelen aan. Ik mis het bijvoorbeeld wel eens om een eigen bed te hebben ergens. Je reist natuurlijk van hot naar her en je moet iedere keer maar afwachten waar je beland. Voor de rest mag ik natuurlijk niet klagen! Het is een droom die uitkomt.

‘Was het altijd al je droom om reisblogger te worden?’

Nee dat was het zeker niet! Het was wel altijd mijn droom om veel te reizen wanneer ik mijn studie had afgerond. Het bloggen is er eigenlijk een beetje ingeslopen. Ik deed het eerst om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden, maar ik kreeg ineens wel erg veel familie en vrienden die het leuk vonden om te lezen wat ik deed!

Was dat ook het moment dat het je duidelijk werd dat je ervan kon leven?’

Nee zeker niet! Dat is echt pas kortgeleden gebeurt. Mijn insteek was ook totaal niet commercieel, maar puur omdat ik het leuk vind om te schrijven en te reizen. Pas toen ik een andere reisblogger tegenkwam in Indonesië en haar verhalen hoorde besefte ik wat je hier allemaal mee kan doen!

‘Grappig om te horen! Wat is eigenlijk je favoriete reis?’

Een favoriet… Nou dat is erg lastig om zo op te noemen. Ik weet niet of het echt mijn favoriet is, maar mijn reis naar Marokko heeft me zeker verrast! Je hoort natuurlijk wel verhalen over de schoonheid van Marokko, maar dat je er ook uitstekend kon surfen? Ik wist daar niks van. Het is echt een onontdekt paradijsje! Je kan daar wat over lezen in mijn twee blogs over Marokko deel 1 & deel 2 kan je hier lezen!

Hendrik surfend in Marokko.
Tim surfend in Marokko.

‘Wow, Marokko! Dat had ik niet verwacht. Wat wordt je volgende trip?’

Ik vlieg over twee dagen naar Griekenland! Ik ga o.a. naar Santorini en Kreta.

‘Nice! Waarom naar Griekenland?’

Ik ben zelf gek genoeg nog nooit naar Griekenland geweest, maar je ziet steeds vaker de foto’s van bijvoorbeeld Santorini op social media. Het ziet er op de foto’s echt prachtig uit en ik wil dit wel eens in het echt zien!

‘Dus volgende week kunnen we een blog over Griekenland verwachten?’

Zeker weten! Ik zal weer een stuk schrijven en dan weet je gelijk of ik het ook zo mooi vind als op de foto’s.

‘Ik kijk ernaar uit. Bedankt voor je tijd Tim en heel veel succes met je blog en reizen!’

Dankjewel en bedankt dat ik mocht komen!

 

 

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *