nederland

Waar ga je in het najaar op vakantie in Nederland?

Ondanks dat we hadden gehoopt op een betere zomer, zitten er ook zo z’n voordelen aan het najaar. Zo zijn de herfstkleuren goed voor prachtige foto’s tijdens een boswandeling. Kun je écht weer even uitwaaien op het strand. En is de kop warme chocolademelk met slagroom van harte welkom wanneer de handen opgewarmd moeten worden. Dus waarom zou je de zon opzoeken in het najaar als er in Nederland genoeg is om van te kunnen genieten? Dit zijn de leukste uitstapjes in Nederland voor het najaar!

In het najaar naar de Waddeneilanden

Het voordeel aan de Waddeneilanden is dat de regenbuien snel overwaaien. Waar het op het ‘vaste land’ veel regent, is het op de eilanden droog. De ideale bestemming om dus ook in het najaar een weekendje naartoe te gaan en te genieten van de natuur. Mijn tip: kies in plaats van een hotel een leuk huisje om in te verblijven. Het is veel knusser en je kunt er aan het eind van de dag lekker op de bank onder een dekentje kruipen. Op BungalowSpecials hebben ze een groot aanbod van vakantieparken in Nederland, waaronder vakantiehuisjes op de Waddeneilanden.

Met vrienden naar Drenthe

Wanneer je met vrienden op vakantie wil in het najaar, is Drenthe de perfecte uitvalsbasis. Je hebt hier leuke steden zoals Assen en Emmen, en je zit zo in Groningen. Daarnaast is er ook genoeg te zien qua musea. Zo kun je een bezoek brengen aan het voormalig kamp Westerbork, het drukkerijmuseum in Meppel en het Nederlands Graanmuseum. Wil je de natuur van Drenthe zien in het najaar, maar zit weer niet helemaal mee? Maak dan een Daf puzzeltoertocht. Je ontdekt op een leuke manier de omgeving en bent zo een hele middag aan het toeren.

Brabant de gekste

Dat de Brabanders van een feestje houden, wisten we al. Maar dat ze naast carnaval nog veel meer leuke evenementen hebben, is niet bij iedereen bekend. Zo hebben de keigezellige inwoners van het zuiden een waar Vogelverschrikkersfestival waar je je verbaast over de creaties. Eigenlijk is het gewoon weer een heel leuk en gezellige evenement waar samen gedronken en gegeten kan worden! Daarnaast zijn er de Pompoendagen waar je werkelijk waar alles kan maken van pompoen, van Halloween decoratie tot kaarsen. Ook verandert Eindhoven in november acht dagen lang in een openluchtmuseum tijdens het lichtfestival GLOW. Ideaal om een stedentripje te maken rond deze tijd!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *