pexels-photo-296492

New York, the city that never sleeps

De drukte, de wolkenkrabbers, Timesquare, de extreem ongezonde, maar toch o zo heerlijke, fastfood restaurants die wij helaas niet in Nederland hebben. Ik heb het natuurlijk over New York! New York is met 8,5 miljoen inwoners de grootste stad van Amerika, ze staan bekend om het Vrijheidsbeeld en de talloze wolkenkrabbers. Ook is het dé stad waar vele naar toe komen om hun dromen na te jagen. Vele redenen dus om deze mooie plek te bezoeken.

Belangrijk om te weten voor vertrek!

Voor vertrek moest ik nog een aantal dingen regelen.  Zo moest ik een ESTA aanvragen, een ESTA is een reistoestemming die verplicht is voor reizigers die de Verenigde Staten willen bezoeken. Dit is online gemakkelijk te regelen. Het enige wat ik moest doen was een aantal gegevens invoeren. Erg handig, vooral voor een toerist die eigenlijk veel meer tijd wilt besteden aan andere dingen zoals het plannen van activiteiten of de koffer inpakken.

Nadat dat geregeld was kon ik mijn koffers pakken en weg vliegen.

HELLO NEW YORK HERE I COME.

Het eerste wat ik moest zien in New York was Timesquare. Het voelde alsof ik in een film speelde. De billboards, de mensen, de gele taxi’s. Alles was perfect. Na ruim een kwartier genieten van de omgeving was het tijd om te stad te verkennen. Er was niet echt een plan, ik wilde me simpelweg als een bewoner van New York voelen. Ik volgde de mensen massa en nam de omgeving tot mij op.

Na een stuk gelopen te hebben begon de maag om voedsel te vragen. Gelukkig was ik in de buurt van vele fastfood restaurants, met nadruk op vele! Ik wist echt niet naar welk fastfood restaurant ik moest gaan. Je had de Wendy’s, Shake shack, Tacobell, Pizza hut, noem maar op. Ik begon zo erg te watertanden van al dat lekkere eten dat ik maar naar de Wendy’s ben gegaan. Ik nam een small hamburger menu. Alleen denk ik dat de Amerikanen small anders zien, want dit was overduidelijk een large voor mij.

The Twin Towers

Na mijn buikje rond gegeten te hebben nam ik de taxi richting The Twin Towers monument. Op deze historische plek hing er direct een ander sfeertje. Een sfeer met veel rust, liefde maar tegelijkertijd ook verdriet. Ik zag namen van de slachtoffers gegraveerd in de ijzeren platen rondom het monument. Bij enkele lagen er wat bloemen of kaarsjes. Gek om te beseffen dat hier voorheen een toren stond van 110 verdiepingen.

Het Vrijheidsbeeld

Na The Twin Towers monument liep ik naar de ferry in Battery park. Deze ging richting het Vrijheidsbeeld. Op de boot zag je het Vrijheidsbeeld al staan. Prachtig. Een 93 meter beeld dat Amerika als geschenk kreeg van de Franse. Dit beeld staat voor vrijheid, vrijheid voor het land en voor de inwoners.

New York heeft zeker mijn hart gestolen. Ik heb genoten in deze drukke stad en ik zal het zeker nog een keer bezoeken.

 

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *