Singlereizen zijn zeker niet saai Verre van dat zelfs

Singlereizen zijn zeker niet saai! Verre van dat zelfs

Er doen genoeg vooroordelen de ronde over singlereizen. Die vooroordelen slaan vaak kant nog wal. Want singles die ervoor kiezen om samen met andere singles op vakantie te gaan, zijn zeker niet allemaal op zoek naar een nieuwe partner. Ook is het niet saai om alleen op vakantie gaan. Juist niet, want met een single reis heb je juist allemaal vaak gelijkgestemde mensen om je heen met wie je je tijdens je vakantie kunt vermaken. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je nooit een moment voor jezelf hebt of dat je continu maar deel moet nemen aan alle geplande groepsactiviteiten. Juist niet. Je kiest ervoor om bepaalde activiteiten en bijvoorbeeld excursies samen te doen. Zijn er dagen waarop je het heerlijk vindt om in je eentje ongestoord aan het zwembad te liggen? Dan kan dat natuurlijk ook.

Singlereizen zijn niet direct duurder dan een ‘gewone’ vakantie

Een single reis is niet per definitie direct duurder dan een vakantie die je samen met een partner of vriendin boekt of die je samen met een groep boekt. Net zoals alle andere vakanties, zijn vakanties voor alleenstaanden er ook in alle budgetten en prijsklassen te boeken. Als single heb je wel de extra keus voor een kamer voor jezelf. Hierover zul je een toeslag moeten betalen, maar dat is dan ook vaak het enige waarin het prijskaartje verschilt met een vakantie die je samen boekt.

Waar boek je een reis speciaal voor singles?

Er zijn een aantal reisorganisaties die zich speciaal hebben toegelegd op het aanbieden van singlereizen. Zo zijn er Kras en Sawadee, om maar een paar grotere en bekendere organisaties te noemen. Deze organisaties bieden echt reizen aan alleen voor mensen die alleen op vakantie gaan, maar zich wel willen aansluiten bij een groep van andere singles. Er zijn ook organisaties die een combinatie aanbieden: een groepsreis waar zowel singles als stellen meegaan. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Dynamic Holland. Het is maar net wat je als single graag wilt: een reis met een groep die enkel bestaat uit mensen die alleen op vakantie zijn, of een combinatie. Het is wel verstandig om vooraf over dit soort randvoorwaarden na te denken. Op die manier boek je uiteindelijk de reis waar jij je het prettigste bij voelt.

Bijzondere groepen singles

Ook voor bijzondere groepen alleenstaanden worden aparte groepsreizen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan singles boven de vijftig of aan alleenstaande ouders die wel met hun kind of kinderen, maar zonder (volwassen) reispartner op single reis gaan. Ook voor deze groepen zijn er genoeg mogelijkheden en zijn er reisorganisaties die een speciaal aanbod hebben waarin het reizen als single met kinderen centraal staat. Qua speciale doelgroepen kan het ook zijn dat je als single juist op zoek bent naar gelijkgestemden met wie je op reis wilt. Wil jij bijvoorbeeld een vakantie die helemaal in het teken van extreme sporten staat, dan is het verstandig om voor zo’n speciale wens, ook een bijpassend reisgezelschap te vinden.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *