a

Minivakantie naar Amsterdam? Doe je voordeel met deze tips!

Bij een vakantie denken de meeste Nederlanders aan een zonovergoten bestemming. Dit is natuurlijk heerlijk, maar niet iedereen kan zich dit veroorloven. Gelukkig kan het ook allemaal een stuk dichter bij huis. Zo kun jij bijvoorbeeld op minivakantie naar Amsterdam gaan. Niet te ver weg en dit hoeft ook niet duur te zijn. Jij kunt het immers zo duur maken als je zelf wilt. Ga jij binnenkort op minivakantie naar onze hoofdstad? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven hieronder namelijk een aantal tips die jij vast en zeker kunt gebruiken bij jouw bezoek aan Amsterdam!

Een goed begin is het halve werk


De meeste mensen trekken op de bonnefooi naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen in het centrum van de hoofdstad kijken zij wel wat zij gaan doen. Indien jij niet bekend bent in Amsterdam, is dit echter geen aanrader. De kans is dan immers groot dat jij een aantal mooie dingen van de stad mist. Een gedegen voorbereiding is daarom ook belangrijk. Kijk bijvoorbeeld welke bezienswaardigheden er allemaal zijn in de stad. Richt je overigens niet alleen tot de bezienswaardigheden, maar kijk ook verder dan dit. Door verschillende sites te bezoeken, weet jij precies wat je kunt verwachten wanneer jij in Amsterdam bent. Op deze manier weet jij zeker dat jouw bezoek aan onze hoofdstad onvergetelijk wordt!

 

Maak een lijstje met wat je wilt bezoeken

aq
Heb jij inzichtelijk wat er allemaal te zien en te doen is in Amsterdam? Maak voor jezelf dan een lijstje met de dingen die jij wilt bezoeken. Op deze manier zie je in één oogopslag of je genoeg tijd hebt. Zo weet je precies hoeveel tijd jij ongeveer kunt besteden aan een bezienswaardigheid of activiteit. Lijkt het je op voorhand al wat krap allemaal? Schrap dan de minst leuke dingen van jouw lijstje. Het is natuurlijk zonde wanneer jij de beste bezienswaardigheden in Amsterdam uiteindelijk niet kunt bezoeken door tijdsgebrek.

Welke bezienswaardigheden mag jij absoluut niet missen?
Ben je nog niet eerder in Amsterdam geweest? Dan weet je mogelijk niet wat je er allemaal kunt zien. Internet kan je hier weliswaar bij helpen, maar je weet dan nog niet of het ook echt de moeite waard is om erheen te gaan. Een bezoekje aan de Dam mag natuurlijk niet ontbreken. Dit stadshart van Amsterdam mis jij gelukkig niet snel, want nagenoeg alle straten lopen hier naartoe. Iets verder buiten het hart van Amsterdam tref jij de Wallen aan. Ook dit is zeker een bijzondere bezienswaardigheid. Draai na een bezoek aan de Wallen overigens niet direct weer om, maar loop wat verder langs de grachten. De verschillende grachtenpanden zien er namelijk ontzettend fraai uit. Ben jij meer iemand die houdt van kunst en cultuur? Dan kom je in onze hoofdstad ook aan je trekken. Het barst er namelijk van de musea. Zo kun jij het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis bezoeken.

Schaf de I Amsterdam Card aan


Een bezoekje aan een grote stad is vaak niet goedkoop. Dit geldt natuurlijk ook voor Amsterdam. Kijk bijvoorbeeld niet raar op wanneer jij flink moet betalen als je een hapje en een drankje in het centrum doet. Wil jij ook nog verschillende musea of andere bezienswaardigheden betreden? Dan wordt een minivakantie in Amsterdam alleen nog maar duurder. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen. Jij kunt ellenlang gaan zoeken naar opties, maar je kunt ook de I Amsterdam Card aanschaffen. Met deze pas geniet jij van het nodige voordeel. Zo bespaar je onder meer op de toegang tot veel bezienswaardigheden en attracties. Daarnaast mag je soms zelfs de rij overslaan wanneer deze er staat. Je kunt dan via een speciale ingang naar binnen. Wil jij nog meer voordelen van de I Amsterdam Card weten? Of wil jij de pas direct aanschaffen? Kijk dan op www.iamsterdamcard.nl!

Goedkoop overnachten in Amsterdam


Wanneer jij op minivakantie naar Amsterdam gaat, moet je natuurlijk ook een plek hebben om te overnachten. De prijzen voor een overnachting in onze hoofdstad zijn vaak torenhoog. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Een bezoek aan Amsterdam is immers al duur genoeg. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om goedkoop te overnachten in de stad. Laat de hotels bijvoorbeeld eens links liggen en kijk of je via Airbnb wat kunt boeken. Nog steeds niets gevonden? Kijk dan eens naar de omliggende plaatsen van Amsterdam. Hier is een overnachting vaak aanzienlijk goedkoper. Bang dat je onze hoofdstad lastig kunt bereiken? Dat is niet nodig, want de verbinding met het openbaar vervoer is vaak uitstekend!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *