http://static.secureholiday.net/static/photos/9411/info/origin-00000244126.jpg

Op vakantie in het zuiden van het land: Brabant

Veel mensen denken bij een vakantie of een reis al snel aan het buitenland. Lekker warm weer, hagelwitte stranden en andere culturen met bijpassende eetgewoontes. Maar uit onderzoek van NBTC/CBS (PDF-bestand) blijkt dat bijna de helft van onze vakanties in Nederland plaatsvinden. De lange vakanties in Nederland (en Brabant) nemen af sinds 2002, maar de korte vakanties in de provinciën en steden van Nederland nemen juist toe. Denk hierbij aan een weekendje weg. Dit artikel richt zich voornamelijk op de vakantie en korte vakanties in de provincie Noord-Brabant.

Vakantie in Noord-Brabant

Veel Nederlanders houden ervan om richting het zuiden te vertrekken met vakantie. Dit kan al lekker dichtbij, door te stoppen in Brabant, en een keer niet door te rijden naar Frankrijk of Italië. Scheelt weer veel ellende in de auto en u hoeft niet te betalen aan dure tolwegen. En in Brabant zijn er zoveel leuke dingen te beleven.

Sinds eeuwen staat Brabant bekend om zijn bourgondische levenstijl en dat is nou het een geode reden om de vakantie in Brabant te vieren. Lekker onbezonnen genieten van heerlijk eten, lekker bier en verrukkelijke wijnen. Brabant heeft het allemaal. Uit Noord-Brabant komt het lekkerste bier en het beste vlees, dus ga maar na!

Stedentrip met terrasjes

Vooral in de lente en zomer is het heerlijk genieten op de terrasjes in de mooie historische steden van Brabant, denk hierbij aan het historische centrum van Breda met de gotische Onze-lieve-vrouwekerk, of het mooi Den Bosch met de imposante Sint-Jan. Of ga lekker stadten in Eindhoven of Tilburg, voor ieder is er wat wilt.

Naast de leuke steden zijn er ook mooie kleine dorpjes die echte kleine parreltjes zijn. Erg persoonlijke authentieke sfeer waar u ook lekker kunt genieten van natuur en de mooie uitzichten. Kies een leuke B&B leuke B&B of een gezellige minicamping en geniet van de omgeving op de fiets of te voet.

Gaat u uw nieuwe reis of vakantie boeken? Denk dan eens aan onze eigen zonnige zuiden: Brabant.

2 gedachten over “Op vakantie in het zuiden van het land: Brabant

  1. Ben het helemaal met u eens! Je hoeft inderdaad niet meer per se naar het buitenland om een geweldige vakantie te beleven. Wij waren laatst met ons gezin in de kerstvakantie in Brabant in het plaatsje Zevenbergen.

    Clara

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *