http://images.forwallpaper.com/files/images/9/9589/958990dd/284236/globe-map-suitcase-travel.jpg

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die, zoals de naam al zegt, doorloopt. Gedurende een jaar (of een andere afgesproken periode) zijn de uitstapjes en reizen verzekerd. Doorlopende reisverzekeringen worden door diverse verzekeraars aangeboden en verschillen per verzekeraar.

Wanneer kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

Wanneer is het verstandig om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering? Indien je een aantal keer per jaar met vakantie gaat of regelmatig een weekendje weg gaat kan het al goedkoper zijn dan wanneer je telkens een kortdurende reisverzekering afsluit. Een standaard doorlopende reisverzekering loopt gedurende 1 jaar door, om te weten of een doorlopende reisverzekering een goede optie is kun je bij veel aanbieders een vergelijking maken tussen de kosten van een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Ook zijn er vergelijkingssites op internet te vinden waar je snel duidelijk hebt wat voor jou de beste reisverzekering is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan independent.nl.

Wordt er gedekt door een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering biedt in principe dezelfde dekking als een kortlopende reisverzekering. De inhoud hiervan verschilt echter enorm per aanbieder maar bevat vaak standaard (medische) hulp in het buitenland en vergoeding van gestolen of defecte spullen (vaak met een maximaal bedrag). Bekijk goed welke basisdekking de verzekeraar biedt en of dat passend is bij jouw behoeften. Naast het basispakket bieden verzekeraars ook aanvullende verzekeringen, hiermee kun je het basispakket uitbreiden naar jouw specifieke behoeften. Met de mogelijkheden van een klein basispakket en aanvullende pakketten naar jouw behoeften kan een doorlopende reisverzekering ook goedkoper uitvallen wanneer je helemaal niet zo vaak weg gaat! Hierdoor kan je dus zorgeloos op vakantie

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *