http://reismuts.nl/wp-content/uploads/2014/10/Mina.jpg

Bewustwording dierenwelzijn in de reisbranche

De vakantiebeurs is weer in volle gang (14 januari t/m 18 januari). Bij de Jaarbeurs in Utrecht kun je alvast gezellige vakantie prikkels ervaren dankzij de gezellige activiteiten die zijn georganiseerd. Ook kun je hier bij reisprofessionals terecht voor al je vakantievragen.

Dierenexcursies worden nog door veel reisorganisaties aangeboden. Volgens dierenwelzijnsorganisaties ervaren dieren dit als zeer traumatisch. Misschien ken je de verhalen wel van excursies waarbij je in contact kan komen met wilde dieren. Het gevolg voor het wilde dier wat een toerist zo graag wil aaien, is vaak marteling. Waarom? Wilde dieren horen volgens dierenwelzijnsorganisaties niet contact te komen met mensen, mits dit niet uit natuurlijke beweging is voor hun. Maar om er toch geld aan te kunnen verdienen worden deze dieren, in de reisbranche, op een gewelddadige manier getemd om ze handelbaar te maken voor menselijk contact.
Daarom zetten deze organisaties zich al jaren in om dieren die onderdeel zijn van reistripjes te beschermen.

Tijdens dit evenement de vakantiebeurs 2015 is bekend gemaakt dat reisbrancheorganisatie ANVR en haar leden meer aandacht gaat vragen voor dierenwelzijn. Er zal nu actief meer bewustzijn worden gecreëerd zodat er op een langere termijn een einde kan komen aan dit soort dierenleed.

Stichting SPOTS

Bron: stichtingspots.nl

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *