2

Medewerkers belonen met incentivereis

Steeds vaker wordt er uitgekeken naar incentive reizen. Met een incentive reis wordt een personeelsreis, reis ten behoeve van een jubileum of motivatiereis bedoeld. Toch is de oorspronkelijke insteek net iets anders bedoeld: een incentivereis is een beloningsreis bij het behalen van een zakelijke doelstelling.

Op de eindstreep maakt het niet veel uit waar de reis voor bedoeld is. Belangrijker is dat het gehele team samen op pad gaat en uw organisatie daarmee versterkt wordt.

Voordelen van incentivereis

Een incentive heeft vele voordelen. Kijken we naar de betekenis van incentief, dan kan dit vertaald worden naar motiverend of inspirerend. Met een incentive reis motiveert de ondernemer zijn personeel op verschillende punten.

Een reis of groepsvakantie neemt stress weg en vergroot de creativiteit onder medewerkers. De medewerkers leren elkaar in een ontspannen omgeving beter kennen. Dit versterkt de onderlinge band, waardoor ze beter op elkaar leren vertrouwen. Werkgevers die hun personeel verblijden met een dergelijke reis merken betere prestaties op de werkvloer. Bovendien brengt een incentivereis het ziekteverzuim omlaag. Nog een bijkomend voordeel; medewerkers zijn minder snel geneigd tot het nemen van ontslag wanneer de werkgever op deze manier zijn waardering voor hun inzet laat blijken.

Positiviteit halen uit een beloningssysteem

Werknemers zijn gemotiveerder wanneer er een beloningssysteem tegenover een geleverde prestatie staat. Natuurlijk wordt de werknemer maandelijks beloond met het salaris. Toch geeft het vooruitzicht van een beloning extra stimulatie om de schouders onder het werk te zetten. Uit onderzoek blijkt dat een geldbeloning het minst effectief werkt. De medewerker is hierbij alleen gefixeerd op het geld en richt zich niet meer op creativiteit, teamwork en vernieuwing. Na het ontvangen van de beloning verdwijnt de motivatie snel. Zonde, want de motivatie kan veel langer worden vastgehouden.

 

Met het aanbieden van een incentivereis worden doelstellingen soms verrassend snel behaald. Maar dat is niet het belangrijkste: dankzij een incentive reis met groepsactiviteiten ontstaat er een sociale binding, vertrouwen en betere samenwerking binnen de groep. Deze positiviteit wordt ook na de groepsreis zeer lang vastgehouden, wat terug te zien is in de prestaties van werknemers.

 

Groepsreis op maat

Het blijkt niet altijd eenvoudig om de juiste incentive reis te boeken. Als werkgever krijg je te maken met verschillende kosten waaronder vervoer, overnachting, activiteiten en andere bijkomende kosten. Daarnaast is het de vraag welke groepsactiviteiten effectief zijn en welke hun doel voorbij schieten.

Zelf een incentive reis organiseren of laten doen? Nederland kent een aantal specialistische bedrijven die zich hebben toegelegd op het organiseren van incentive reizen.

Met een groepsreis op maat is de ondernemer verzekerd van een complete incentivereis. Alles wordt geregeld, inclusief activiteiten waarbij samenwerking centraal staat. Zo ontstaat er een groepsreis waarbij actief wordt gewerkt aan teambuilding binnen de organisatie. Kies voor een betrouwbare organisatie die een unieke invulling aan het programma geeft. Het gespecialiseerde bedrijf denkt aan details waar je zelf niet snel bij stil staat. Zo geniet het hele personeel van een fantastische en onvergetelijke reis.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *