london

Leuke citytrip naar Londen

Londen is een stad die amper een voorstelling hoeft. Met bezienswaardigheden als Buckingham Palace, Tower Bridge en de Big Ben is de Engelse hoofdstad een erg populaire citytrip. Daarnaast is Londen niet alleen een ideale bestemming voor cultuurliefhebbers maar heeft het ook heel wat te bieden voor shopaholics en voetballiefhebbers.

Cultuur

Reizigers die met een budget reizen zullen hier heel wat geld kunnen uitsparen. Niet dat Engeland zo goedkoop is maar in Londen zijn de meeste musea gratis. Cultuurliefhebbers die maar al te graag eens een museumbezoek in hun dagplanning stoppen zullen dus geen dure tickets hoeven aan te schaffen. Wie houdt van geschiedenis dient zeker het British museum te bezoeken waar een grote collectie aan historische artefacten staat. Tate Modern, gelegen vlakbij de Millennium Bridge biedt dan weer een grote collectie aan moderne kunst aan.

Winkelen in Londen

Een citytrip naar Londen is erg populair bij mensen die graag winkelen. En dat niet alleen in de kerstperiode. De met bekende merken uitgestalde etalages van winkelstraten als Oxford Street en Carnaby Sreet zijn niet te missen, ook als je liever aan window shopping doet. Louis Vuitton, Burberry en Tiffany & Co zijn hier niet ongewoon. Als je van luxewinkels houdt dan is het luxewarenhuis Harrods zeker de moeite om te bezoeken. Covent Garden is dan weer een aanrader als je op zoek bent naar vreemde spullen en handgemaakte spulletjes.

Voetbal in Londen

Met Londense teams als Arsenal, Chelsea, Tottenham of West Ham die uitkomen in de Premier League kunnen we wel stellen dat een citytrip Londen een perfecte uitstap is voor iedere voetballiefhebber. Nergens ter wereld is de sfeer in het stadion immers zo indrukwekkend als in de Engelse voetbalstadions. De Premier League kent dan ook nog eens een erg hoog niveau en behoort tot de beste competities ter wereld.

Juni in Londen? Wimbledon!

Wimbledon is momenteel bezig en dat blijft fantastisch. Een bezoek aan het park is zeker de moeite waard. Je kan zodoende altijd bij Wimbledon tickets kaarten kopen. Dit is zeker de moeite waard.

Een gedachte over “Leuke citytrip naar Londen

  1. Ik kom uit Engeland, maar ik ken alleen London Victoria Train Station. London is a stad die interesseert me niet. Maar Amsterdam, Parijs en de steden in andere landen wel. Maar een vriendin van mij, uit Spanje, heeft Camden Town geweest, en zij zei het is wel mooi. Mischien het is een besteming interessant voor je ook.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *