veluwe

Voor iedereen een weekendje weg op de Veluwe

Je hoeft geen uitgesproken natuurliefhebber te zijn om een weekendje frisse lucht op te gaan snuiven op de Veluwe. De Veluwe is een heel gevarieerd, zacht glooiend natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuiving. Een perfecte setting met voor iedereen goede vakantiemogelijkheden. En wie denkt dat rust alleen iets voor ouderen is, heeft het mis. Stel je eens voor dat je eens geen motorgeluiden hoort van het verkeer. Het is helemaal stil om je heen. Het enige wat je hoort zijn de geluiden van vogels en dieren en van de wind die langs je hoofd suist.

Is fietsen en wandelen op de Veluwe iets voor oudere mensen?
Ook fietsen en wandelen is echt niet suf. Het is juist hartstikke leuk om een spannende wandelroute over kleine bospaadjes te nemen. En wie weet spot je wel een wild zwijn of edelhert. Of je toert met de fiets over pittige fietspaden door de heuvelachtige heidevelden van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Zoek je nog meer uitdaging? Huur dan een mountainbike en kies het rulle zand.

Wat is er nog meer te doen op de Veluwe?

En ben je de natuur even zat, dan lonken het Veluwemeer en de leuke dorpjes en stadjes op de Veluwe. Leuk om te bezoeken tijdens een weekendje weg op de Veluwe zijn de historische stadjes Elburg, Harderwijk en Hattem. Ook interessant zijn de landgoederen en kastelen, want ook de adel wist vroeger de Veluwe al te waarderen als de plek voor een riant buitenverblijf. Verder was ook de koninklijke familie vaak te vinden op de Veluwe, zoals nu nog te zien is bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Populaire attractieparken op de Veluwe zijn de Apenheul, Ouwehands Dierenpark en Dolfinarium Harderwijk.

Hotels voor een weekendje Veluwe

Voor je weekendje Veluwe kun je kiezen uit vele soorten accommodatie. Echte natuurfreaks kiezen voor een basic, kleinschalige vakantieparkje verstopt in de bossen. Wil je wat meer luxe tijdens je weekend op de Veluwe, dan heb je een grote keuze aan tweesterren pensions en driesterren hotels. Ga je voor super de luxe, dan zijn er enkele viersterrenhotels met vele faciliteiten, zoals een zwembad, wellnessruimte en gastronomisch restaurant. Kortom: op de Veluwe is er in elke categorie passende accommodatie te vinden.

Het grootste, en volgens velen ook het mooiste, natuurgebied van Nederland is voor iedereen een leuke ervaring. Met een weekendje weg op de Veluwe kun je overnachten in een comfortabel hotel en helemaal los gaan met allerlei activiteiten.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *