pexels-photo-57750

Inpaklijst Wereldreis

 

Ga je backpacken? En zie je door de bomen het bos niet meer met betrekking tot je inpaklijst? Dan kan deze lijst nog wel is van pas komen. Het zijn de basisingrediënten die bijna iedere wereldreiziger minimaal wel nodig heeft.

Allereerst moet je natuurlijk een tas hebben waar je alles inpakt. De meeste reizigers gebruiken hiervoor een backpack. Hij is groot, er past veel in en is lekker makkelijk mee te nemen.

Wat ook heel belangrijk is zijn reisdocumenten. Zonder dit kom je nergens. De belangrijkste reisdocumenten zijn toch wel je paspoort en je visum. Je visum kun je heel gemakkelijk aanvragen bij E Visum Service. Je hebt dit bijvoorbeeld nodig als je gaat reizen naar vietnam. Verder is het nog heel belangrijk om een kopie van je paspoort mee te nemen, een flink aantal pasfoto’s, een internationaal rijbewijs, en je zorgpas.

Qua geld is het handig om wat vreemde valuta mee te nemen voor het geval er geen pinautomaat in de buurt is en je dringend iets moet kopen. Ook moet je natuurlijk je pinpas en creditcard mee nemen.

Dan zijn er ook nog een heleboel verzorgingsspulletjes die je mee moet nemen op reis. Het is wel handig om dit zo beperkt mogelijk te houden aangezien dit vaak zwaar is en je het overal mee naartoe moet sjouwen. De belangrijkste dingen om mee te nemen zijn een EHBO set, zonnebrand, tandpasta en tandenborstel, deodorant, condooms, scheer spullen, insecten middelen, medicijnen, nagelknipper en zeep.

Dan nog wat overige spullen die ook in principe optioneel zijn maar wel heel handig zijn om mee te nemen. Je kunt hierbij denken aan boeken, een camera, opladers, geheugenkaarten, een wereldstekker, een zaklamp en een powerbank.

Dit zijn echt de basis dingen die bijna iedereen die op reis gaat wel mee neemt. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *