Cubana-Travel-Street-scene-in-Oud-Havana-opt

Drie redenen om naar Cuba te gaan

Cuba is een zeer originele bestemming om uit te kiezen voor uw vakantie. Het land heeft erg veel te bieden voor toeristen en reislustige mensen. We noemen een aantal redenen om meteen het vliegtuig naar Cuba te pakken.

Prachtige steden

Cuba kent een zeer rijke geschiedenis. Het land staat vol met koloniale gebouwen. Wie de meest bruisende stad van Cuba wilt opzoeken, die moet naar de hoofdstad Havana. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden en bijzondere steden op Cuba. Wat dacht u bijvoorbeeld van Santiago de Cuba: deze stad wordt de muzikale hoofdstad van Cuba genoemd. De culturele hoofdstad van het land kan Trinidad worden genoemd. In deze stad staan zeer veel historische huizen, gebouwen en paleizen. De stad Holguin staat bekend om de meest groene stad van Cuba. Er zijn veel parken hier te vinden.

Salsamuziek

Een andere goede reden om naar Cuba op vakantie te gaan is natuurlijk de salsamuziek. Het leuke is dat over de hele wereld salsatentjes te vinden zijn en dat je ze ook tegenkomt op Cuba. Tijdens jouw vakantie kun je lessen of een cursus salsadansen volgen, maar als je al gevorderd bent kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker op salsamuziek te dansen in een van de vele barretjes.

Mojito’s

Wat is er nu ontspannender om met een heerlijke mojito op een terras naar oude Cubaanse auto’s die door de straten rijden te kijken? Cuba is ook het land van de mojito, een fantastische cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, munt en veel ijs. Over de daadwerkelijke herkomst van de naam bestaan diverse theorieën. Mogelijk is de naam afgeleid van de mojasaus waar soms citroen door gemengd wordt. Maar het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van het Spaanse woord mojado dat ‘nat ‘ betekent. Eén ding is zeker: de meest heerlijke mojito’s zijn te vinden op Cuba.

Natuur en bergen

Cuba kent ongekend veel natuur en imposante bergen. Hierdoor kunt u als toerist cultuur fantastisch combineren met het genieten van de natuur. De natuur op Cuba varieert van groene vlakten en hagelwitte zandstranden tot hoge heuvelruggen. De kustlijn bestaat uit lagunes, rotsen en een aantal witte stranden. Meer in het noorden is er een glooiend groen landschap met enkele meertjes. Wanneer men meer landinwaarts gaat dan verschijnen er meer heuvels en bossen die uiteindelijk overgaan in bergen. Op de centrale hoogvlakten van Cuba groeien alleen enkele cactussen en kleinere struiken. In het zuiden vindt men moerassen en mangroven en daar is het over het algemeen erg vlak.

Kortom, voldoende redenen om snel een reis naar Cuba te boeken! Kijk hier voor mogelijkheden voor individueel reizen of een groepsreis naar Cuba.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *