pexels-photo-417083

Actief bezig zijn op een tropisch land? Bezoek Kaapverdië!

Reizen naar een van de lekkere tropische eilanden buiten Europa, maar relatief gezien toch dichtbij? Kaapverdië is dan zeker een geschikt eiland om in overweging te nemen voor een warme en zonnige vakantie. In minder dan zes uurtjes vliegen ben je al binnen het grondgebied van dit eiland dat ten westen ligt van het continent Afrika in de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Praia en het land heeft invloeden van de Afrikaanse en Portugese sfeer. Om deze reden is weer eens wat anders dan de bekende Europese zomer bestemmingen. Niet te ver van Nederland even ertussen uit om de warmte op te zoeken, want de zon schijnt bijna het gehele haar door met temperaturen rondom de 25 graden. Een mooie bestemming om tijdens de koude maanden de zon op te zoeken op vakantie.

De Kaapverdische eilanden worden steeds populairder onder de reizigers. De eilanden zijn verdeeld in diverse groepen, de meest populairste eilanden onder de reizigers zijn Sal en Boa Vista. Op deze eilanden zijn heerlijk mooie stranden te vinden met helder water en een van de meest gewilde activiteiten zijn de wateractiviteiten zoals, windsurfen en duiken. Genieten van de natuur kan ook met heerlijke wandelingen en bergen die beklommen kunnen worden en bekend staan om haar mooie groene natuur. Daarnaast is er de vulkaan Fogo waar veel toeristen een trip naar boeken. Reizen naar Kaapverdië is zeker een bestemming die hoog op de lijst van vakantiebestemmingen kan, hieronder meer ervaringen over bepaalde activiteiten.

Wind- en kitesurfen

Op het eiland Sal is bij de pier van Santa Maria Surf Zone te vinden waar reizigers surf- en kiteles kunnen nemen. Het personeel hier is ontzettend relaxt en daarbij heel vriendelijk. De lessen zijn persoonlijk en de instructeurs hebben alle geduld en zijn goed internationaal opgeleid, waardoor zij vloeiend Engels kunnen spreken. Het bedrijf speelt altijd in op de weersomstandigheden om te kijken welke vaardigheden en activiteiten het best aangeleerd en gedaan kunnen worden. Kortom een hele fijne ervaring om in twee dagen te leren kitesurfen op een eigen tempo. Zeker een aanrader.

pexels-photo-248570

Schitterend uitzicht bovenop de vulkaan

Met de boot kan er gereisd worden naar de vulkaan Fogo op het eiland Pico do Fogo. Het beklimmen van de berg begint erg vroeg in de ochtend wanneer de zon opkomt. Dit is gekozen om de warmte in van de zon te vermijden tijdens het begin van het klimmen. Het klimmen naar boven is voor de echte avonturiers, maar het laten begeleiden door een van de lokalen is zeker een aanrader aangezien deze alle wegen en paden van de vulkaan wel zal kennen. Eenmaal bovenaan de krater een prachtig uitzicht en een typisch momentje om een vakantiefoto te maken en deze te delen met je familie en vrienden op social media.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *