toronto-3112508_1280

Hoe vraag je een ETA aan voor Canada?

Nederland heeft van oudsher een goede relatie met Canada. Heel veel Nederlanders wonen in Canada en jaarlijks reizen honderdduizenden Nederlands naar Canada. Sinds kort heeft Canada een online travel authorisation systeem waarbij reizigers vooraf goedkeuring aandienen te vragen om naar Canada mogen te reizen. Een ander woord hiervoor is een reistoestemming of te wel een ETA.

In dit artikel leggen wij je uit waarom je een ETA nodig hebt, wat het precies is en hoe je dat kan aanvragen. 

 

Wat is een ETA?

In de introductie hebben wij het al kort benoemd, een ETA staat voor Eletronic Travel Authorisation, met andere woorden een Elektronische reistoestemming. Mooi, nu we dit uit de weg hebben is de vanzelfsprekende logische volgende vraag: waarom heb ik een ETA nodig?

 

Waarom is een ETA nodig?

De ETA is in het leven geroepen zodat de Canadese overheid meer inzicht heeft in welke reizigers naar het land toekomen. Door dat ze op voorhand al informatie ontvangen kunnen ze al eerder laten weten of een reiziger kans maakt het land binnen te komen. Indien je bijvoorbeeld een van de veiligheidsvragen negatief beantwoord kun je je zelf de reis naar Canada besparen omdat je niet langs de douane komt.

Let op: wacht dus nog met het boeken van je vliegtickets en hotels totdat je zeker weet dat je ETA is goedgekeurd! Met een afgekeurde ETA kun je niet naar Canada reizen en dien je een regulier visum aan te vragen. 

 

Wat heb ik nodig om een ETA aan te vragen?

Om een ETA aan te kunnen vragen heb je een geldig paspoort nodig wat nog minimaal zes maanden geldig is, je dient geen strafblad te hebben en je dient je bankpas bij de hand te hebben om de aanvraag af te kunnen rekenen. Je kunt een ETA zelf aanvragen of je kunt een ETA aanvragen via visumvoor.com. Indien je kiest voor visumvoor.com ben je gegarandeerd van een Nederlands visum consultant die je kan helpen met alle vragen die je hebt, in tegenstelling tot wanneer je het zelf doet.

 

Wat is de levertijd van een ETA?

De ETA wordt doorgaans binnen 24 uur verwerkt en teruggestuurd. Het kan in sommige gevallen wat langer duren, dan hebben de Canadese autoriteiten wat langer de tijd nodig om je aanvraag te beoordelen. 

 

Tips voor wanneer je via de of naar de Verenigde Staten vliegt

Wanneer je van plan bent om een trip te maken via of naar de VS, dan dien je ook in het bezit te zijn van de Amerikaanse reistoestemming, genaamd ESTA. Deze ESTA is ook verplicht en dient vooraf aangevraagd te worden. Het voordeel is, dat je je ESTA ook kunt aanvragen via visumvoor.com, net zo makkelijk! 

Wil je wat inspiratie voor je reis in de VS? Check dan de beste auto rondreizen in de VS, dit is een overzicht van 20(!) routes die je met de auto kan afleggen, waarvan de bekendste de Route 66 route is waarmee je een afstand van ruim 4000km is en begint bij Santa Monica en eindigt in Californië.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *