Hoe kun je zo goedkoop mogelijk op vakantie?

Nederlanders zijn een zuinig volk wordt wel eens gezegd. En niets is minder waar. We bezuinigen waar we maar kunnen en wanneer het uitverkoop is slaan we onze slag. Zeker niet onverstandig natuurlijk. Waarom zou je meer betalen voor dezelfde producten. Niet alleen besparen we zo eenvoudig op mode, telefonie of verzekeringen. Ook de reisbranche moet er aan geloven. De consument krijgt op internet talrijke handige hulmiddelen toegereikt op te besparen op de vakantie. We lichten kort toe hoe je eenvoudig bespaart op reis, bestemming en activiteiten.

Voordelig vliegtickets boeken

Aanbieders van vliegtickets vergelijken is een manier om gemakkelijk tientallen euro’s te besparen op een vliegticket. Handige vergelijkers checken binnen enkele seconden waar je het voordeligst uit bent. Het enige wat ingevoerd hoeft te worden zijn de bestemming, datum en aantal personen. Zo kun je al naar veel Europese topbestemmingen voor onder de 100 euro.

Verblijf zoeken

Wordt het een camping, een appartement of luxe hotel deze zomer? Waar vroeger de ANWB gids er op nageslagen diende te worden biedt hier ook het internet uitkomst. Honderden, zo niet duizenden vakantiewebsites vergelijken ook hier de verschillende reisaanbieders met elkaar. Alle prijzen worden supersnel vergeleken met maar 1 doel: de goedkoopste vinden. De concurrentie is moordend, dus de prijzen zijn flink gedaald de afgelopen jaren.

Wat te doen?

De hoeveelheid geld wat je uitgeeft op vakantie hangt voor een groot deel af van de bestemming. Wordt het vooral cultureel met diverse bezoeken aan verschillende musea of een vakantie met kleine kinderen? Deze zullen het liefst naar pretparken of grote zwembaden gaan. De ticketprijzen verschillen en het is maar net waarvoor gekozen wordt. Hetzelfde geldt voor waar gegeten en gedronken wordt. Liever elke dag een goed restaurant dan veelvuldig naar een fastfoodketen? Dat zal dan helaas wel te merken zijn in de portemonnee.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *