1625626_10203815555921612_4877603326051991616_n

Ontdek het sprookjesachtige Tallinn

Een onbekende en onpopulaire, maar toch geweldige bestemming voor een stedentrip is het Estse Tallinn. De Baltische staten zijn de laatste tien jaar ontzettend sterk in ontwikkeling en dankzij de toetreding tot de EU de snelst groeiende economieën in Europa. Estland loopt van deze landen voorop. De hoofdstad van Estland is Tallinn, een klein en sprookjesachtig stadje dat meer aanvoelt als het stadje waar een sprookjesprinses woont dan als de hoofdstad van een EU-lidstaat.

Elegante charme van het oude Tallinn

Tallinn is een hoofdstad met slechts 400.000 inwoners en daarmee één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Het oude centrum van Tallinn is Middeleeuws en opvallend goed bewaard gebleven. Vrijwel de gehele stadsmuur staat nog en is in zeer goede staat. Bovendien zijn vrijwel alle gebouwen in het oude centrum minimaal enkele honderden jaren oud. Dit geeft de stad een geweldige charme. Dwaal door de vele steegjes en waan je voor eventjes in oudere tijden.

Uitzichtspunten in Tallinn

Het oude centrum van Tallinn is gelegen op een heuvel. Dit maakt het oude centrum nog meer fotogeniek, omdat je hierdoor vanaf diverse punten in de stad een overzicht hebt over het oude centrum. Groot voordeel is bovendien dat het oude centrum groot genoeg is om enkele dagen in rond te dwalen, maar klein genoeg om alles te voet te doen. Bovendien zijn auto’s in het gehele oude centrum meer op bepaalde plaatsen onder bepaalde voorwaarden geoorloofd, wat het centrum veilig maakt en een prettige sfeer geeft.

Kies voor de minder bekende restaurantjes en barretjes

Hoewel Tallinn nog nauwelijks ontdekt is door de Westerse toerist, is dat zeker niet het geval voor meer lokale toeristen uit onder meer Finland, Rusland, Letland, Litouwen en Polen. Dit heeft ertoe geleidt dat met name in het hart van het oude centrum er aardig wat toeristische restaurantjes zijn opgedoken. Hoewel de prijzen ook hier nog betrekkelijk laag zijn, doe je er goed aan weg te blijven van deze plekken. Meestal zijn deze plekken te herkennen aan de klederdracht van het personeel: Middeleeuws om de uitstraling van het centrum te vergroten.

Leuker is het om naar één van de vele kelderrestaurantjes te gaan. Dit zijn restaurantjes die je bereikt door vanaf het straatniveau een trappetje omlaag te gaan, waardoor je je net onder het straatniveau bevindt. Voor veel van deze restaurantjes geldt dat het eten goed is, de service uitstekend en de prijzen laag.  Eén uitzondering wil ik wel maken: het cafeetje in het oude stadhuis op het hoofdplein van de stad is zeker het bezoek waard. De soep die ze hier schenken is beter dan iedere andere soep die ik ooit geprobeerd heb – proberen dus!

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *