vakantie auto

Hoe zelfrijdende auto’s de toekomst van reizen zullen veranderen

Een van de meest bekende reizigers, blijft toch wel Christopher Columbus, die slechts vier reizen heeft gemaakt tijdens zijn gehele leven. Één van zijn reizen duurde bijna 6 jaar om op voor te bereiden. Gelukkig kunnen moderne reizigers gemakkelijk een reis plannen. Zelfrijdende auto’s maken het nog gemakkelijker. We hoeven steeds minder te doen.

Een race naar de winst

Welk merk de race ook gaat winnen, de technologie zal de auto industrie compleet veranderen. Zelfrijdende auto’s zullen veel industrien gaan veranderen, waaronder ook de reis industrie. Wanneer we in een glazen bol zouden kunnen kijken, zouden we deze veranderingen voor reizigers in de komende decennia al wel kunnen verwachten. Reizen zal gemakkelijker en ook een stuk veiliger worden. Toch verwachten we dat een autoverzekering (helaas) nog altijd verplicht zal blijven.

Vakantie seizoen zonder chaos?

Kerst. Leuk! Je ziet je familie, je eet gezellig met elkaar en dan zijn er natuurlijk nog de cadeautjes! Een minder leuk aspect is als je misschien ver moet rijden om familie te zien dat je er gif op in kan nemen dat je in de file staat wanneer je naar huis wil rijden. Een van de belangrijkste voordelen van auto’s die zelf kunnen rijden is dat de files en ongevallen flink zullen verminderen. De belangrijkste oorzaak van files zijn namelijk vaak vertragingen op onze snelwegen. De nieuwe generatie auto’s zullen voortdurend het verkeer om hen heen volgen, waardoor ze sneller én dichter bij elkaar kunnen rijden dan dat een menselijke bestuurder zou kunnen doen.

Ook zullen voertuigen uiteindelijk reissuggesties kunnen doen, voordat je bent begonnen met het inplannen van je reis. Wil je niet om 2 uur ’s nachts op pad gaan om te kunnen genieten van die extra “hele dag” in Parijs? Geen probleem, met de nieuwe technologie kun je uitrusten in de auto, zodat je je niet moe en/of ellendig voelt wanneer je in Frankrijk aankomt. In ieder land wordt er anders gereden en gelden er misschien net iets andere regels. Ondanks dat de auto hier op kan inspelen, is het verstandig verzekerd op reis te gaan. Een autoverzekering berekenen kun je tegen die tijd misschien wel opnieuw doen. We kunnen nog geen voorspelling maken van welke vorm verplicht zal zijn. Nog steeds WA? De toekomst zal het ons leren.

Hoe gaan we nu roadtrippen?

Hoewel het waarschijnlijk een paar decennia zal duren voordat we volledig zijn overgestapt naar zelfrijdende voertuigen, zijn de dagen dat je jezelf rondrijdt wel degelijk geteld. Nieuw is voor velen misschien niet altijd beter en misschien zelfs een beetje beangstigend. Want hoe gaan we nu met de vrienden op reis en een leuke roadtrip doen? Dit kan natuurlijk nog steeds, maar de manier van roadtrippen zal veranderen. Ben je bang dat dit ten goede zal veranderen? Wat nou als je weet dat je nog steeds op allemaal mooie plekken terechtkomt, allemaal om je heen kan kijken uit het raam én tijd met elkaar kan doorbrengen in de auto? Liedjes zingen, goede gesprekken voeren en spelletjes doen wordt nu voor iedereen mogelijk. Het excuus van “even rustig, anders kan ik me niet op de weg concentreren”, wanneer je het wat rustiger in de auto wil hebben komt nu te vervallen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *