erik-odiin-jbQvJx2EWnU-unsplash

Een visum aanvragen, wat heeft u nodig?

Heeft u voor uw bezoek aan een bepaald land nood aan een visum? In dat geval is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Een visum aanvragen lijkt op het eerste zicht namelijk best eenvoudig, maar toch zijn er vaak specifieke regels waar u rekening mee zult willen houden. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze regels wel eens durven te veranderen. Dit heeft als gevolg dat u voor elke afreis maar beter nog even de actuele visumregels kunt bekijken. Wilt u ook een visum aanvragen, maar vraagt u zich af wat u daar nu precies voor nodig heeft? U komt het verder op deze pagina allemaal te weten! 

Wanneer een visum aanvragen?

 

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het exacte moment waarop u een visum dient aan te vragen. Een visum aanvragen kan namelijk op twee verschillende manieren gebeuren. Zo kunt u er voor kiezen om uw visum voor afreizen aan te vragen, maar is het ook mogelijk om het visum te regelen op de luchthaven zelf. In het laatste geval is er sprake van een ‘visa on arrival’. Vaak is het ook in dit geval mogelijk om het visum op voorhand aan te vragen. Hier geven veel mensen de voorkeur aan. Op deze manier kan men immers oponthoud op de luchthaven zelf voorkomen. Komt u er niet helemaal zelf uit voor wat het aanvragen van het vereiste visum betreft? Dan zijn er altijd bedrijven die u daarbij kunnen helpen.

Welke documenten dient u voor handen te hebben?

 

Moet u een visum aanvragen? Dan dient u er rekening mee te houden dat u daarvoor over verschillende documenten dient te beschikken. Welke documenten er precies allemaal voor handen moeten zijn kan afhankelijk zijn van het land waar u naartoe gaat reizen. Dit gezegd zijnde is het altijd een goed idee om voor het aanvragen van een visum de onderstaande documenten in uw bezit te hebben: 

 

  1. Een geldig reisdocument zoals bijvoorbeeld een paspoort; 
  2. Bewijsstukken die uw reisdoel kunnen onderbouwen; 
  3. Bewijsstukken die aantonen dat u over voldoende financiële mogelijkheden beschikt;
  4. Documenten die duidelijk aangeven dat u terug naar uw eigen land zult reizen; 
  5. Een kopie van één of meerdere reserveringsbewijzen voor de reis die u gaat maken; 

 

Hou er bovendien rekening mee dat het ook mogelijk is dat er u zal worden gevraagd naar het voorleggen van een bepaalde reisverzekering. Voor bepaalde landen geldt bijvoorbeeld dat reizigers verplicht een reisverzekering dienen af te sluiten welke beschikt over een minimale dekking ter waarde van 30.000 euro. Buiten de aangehaalde documenten doet u er ook altijd goed aan om ten minste 2 recente pasfoto’s bij te hebben voor uw visum.

Een visum is niet altijd verplicht 

 

Hou er tot slot rekening mee dat niet alle landen in de wereld een visumplicht hanteren. Dit geldt in het bijzonder voor Nederlandse en Belgische reizigers. Beide landen maken immers deel uit van de zogenaamde Schengenzone. Bovendien is er voor Europese reizigers geen visum vereist zolang ze binnen de Europese grenzen reizen. Bovendien geldt ook lang niet voor alle landen buiten Europa dat er een visum moet worden aangevraagd. Heeft u bijvoorbeeld een reis gepland door de Verenigde Staten? Dan kunt u gewoon een ESTA-aanvragen onder het Visa Waiver Program. Voor meer informatie over het aanvragen van uw visum, kunt u dag én nacht terecht bij Visa Service Desk.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *