luca-bravo-TaCk3NspYe0-unsplash

Beste stedentrips voor een weekendje shoppen

Steeds meer mensen gaan niet meer lange tijd op vakantie, maar kiezen voor weekendjes weg. Lekker een lang weekend weg naar Barcelona, Londen of New York, het blijft altijd iets om naar uit te kijken.

Populaire bestemmingen

Maar wat zijn nu de traveltrends van dit moment? Londen, en Engeland in het algemeen, is op dit moment wat minder populair. Met de onzekerheid over Brexit is het Pond in waarde gedaald, waardoor een uitstapje voor ons een stuk aantrekkelijker wordt. Maar juist omdat het Pond zo is gedaald, zijn buitenlandse trips voor de Engelsen veel duurder geworden.
Daarom blijven veel Engelsen in hun eigen land en zijn de accommodaties een stuk duurder geworden, en vaak ook volgeboekt, waardoor toeristen kiezen voor andere steden.

Voor een weekendje zon, lekker eten en genieten gaan veel mensen naar Barcelona of Madrid. Dat is altijd zo geweest en zal niet snel veranderen. In nog geen 3 uur ben je op je bestemming en klaar om te genieten.

Maar wat al jaren onverminderd populair is, is een stedentrip en shoppen in New York.
Een vliegtrip van nog geen 8 uur brengt je in een andere omgeving. De befaamde Yellow Cabs, Times Square en Central Park lachen je bijna tegemoet, tenminste zodra je eenmaal door de “befaamde” douane op John F. Kennedy airport heen bent.

Doe een bustoer door de stad en neem een koffie en een donut bij een van de vele coffeeshops. Ga naar de top van het Empire State Building om een fantastisch uitzicht te hebben over de stad.

Maar als je komt om te shoppen dan zijn er meer dan genoeg plekken te vinden. Van dure designer kleding tot kleine tweedehands zaken, als je het in New York niet kan vinden, bestaat het niet. Of je hebt niet goed gekeken, je raakt makkelijk “overwhelmed” door de drukte en grootte van de stad.

Voor designer kleding ga je natuurlijk naar Midtown. Op en rond 5th Avenue vind je werkelijk de mooiste artikelen, maar zorg dat je je creditcard bij de hand hebt.
Verder is een absolute aanrader de West Village, hip en met veel leuke, kleine winkeltjes.
En als je dan nog energie over hebt moet je werkelijk naar Williamsburg gaan. Hier vind je volop barretjes, live optredens en goede restaurants.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *