Het bouwen van een tuinkantoor voor het realiseren van een rustige werkplek aan huis

 

Het bouwen van een tuinkantoor voor het realiseren van een rustige werkplek aan huis

Tegenwoordig werken veel mensen thuis waardoor vaste kantoor plekken overbodig worden. Dat betekent dat ook jij wellicht een plekje in huis opoffert als kantoorruimte. Voor gelukkige die wat extra ruimte over hebben in de tuin, is een tuinkantoor bouwen de perfecte oplossing. 

Een handige houten tuinkantoor bouwen

Een tuinkantoor is een afgezonderde ruimte dat op je eigen erf mag worden gebouwd, het is wel belangrijk dat je daar dan ook de juiste vergunningen voor hebt. Je kan het zien als een kleine container vormige gebouw van hout dat uiteindelijk wordt ingericht als werkplek.

 

Het mooie aan een tuinkantoor is dat je even je huis verlaat om op een andere plek te werken. Wanneer je werkdag erop zit trek je de deur achter je dicht en laat je je werk ook echt achter je. Dit zorgt ervoor dat je werk en privé gescheiden houdt, zelf al werk je thuis.

Tijdsbestek om een tuinkantoor te bouwen

Voordat alles in je achtertuin in zijn werk wordt gezet, wordt zoveel mogelijk voorbereid en klaargelegd in een fabriek, dat maakt dat het moment van plaatsen lekker vlot gaat. Wanden worden in de fabriek voorzien van isolatie en eventuele gevelbekleding, dit verschilt dus per wens van de klant.

 

De fundering van het tuinkantoor is bij ieder zijn tuin verschillend, er moet namelijk goed gekeken worden hoe de ondergrond in elkaar zit. Om dit zo goed mogelijk te doen moet er een vooronderzoek plaatsvinden zodat bepaald kan worden wat er gedaan moet worden.

Tuinkantoor bouwen en klaarmaken voor gebruik

Een tuinkantoor moet je voorzien van elektra, verwarming, goede isolatie en eventuele vaste data aansluiting om er goed in te kunnen werken. Dit zijn punten om goed rekening mee te houden.

 

Er zijn bedrijven die je kunnen helpen bij het afwerken. Vaak bieden ze ook de mogelijkheid de binnenwanden af te werken om er een huiselijk geheel van te maken.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *