De mooiste steden van Spanje

Spanje is voor veel Nederlanders het ultieme vakantieland. Het weer, het lekkere eten en de relaxte sfeer maken het bezoeken van Spanje heerlijk. Velen bezoeken dan de costa’s en de mooie eilanden, maar er is veel meer. Zo zijn er Spanje heel veel steden die uitstekend geschikt zijn voor stedentrips. Wij hebben de mooiste steden van Spanje voor je op een rijtje gezet!

 

Madrid

We beginnen met de hoofdstad, Madrid. De grootste stad van het land is een echte metropool en zeer geschikt voor een stedentrip. Kunst, cultuur en lekker eten vind je in Madrid overal. De kleinere wijken zijn zeker het bezoeken waard, net als de vele pleinen. En voor voetballiefhebbers geldt uiteraard dat een bezoek aan Real Madrid, of het stadion, niet kan ontbreken. Vervelen in Madrid is bijna onmogelijk.

 

Barcelona

Barcelona kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. De Catalaanse stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, heerlijk eten, lekker weer en ligt nog aan het strand ook. Een van de mooiste stedentrips in Europa is voor velen dan ook Barcelona. Vergaap je aan de Sagrada Familia, kijk je ogen uit op de Ramblas, bezoek het magische Camp Nou en nog veel meer. Barcelona is zo’n stad waar je ooit geweest moet zijn.

 

Granada

Granada is een stad in de zuidelijke regio Andalusië. Dit is een van de mooiste regio’s van het land met vele mooie steden, maar Granada staat bekend als de parel van Andalusië. Je hebt er veel historische gebouwen, imposante kerken en ook shoppen kun je er goed. Bovendien is het centrum gezellig en vol smalle straatjes en terrasjes. Als klap op de vuurpijl vind je net buiten Granada ook nog eens het Alhambra, waar je uiteraard ook naartoe moet.

 

Valencia

Iets minder bekend nog dan bijvoorbeeld Barcelona, maar ook Valencia is een heerlijke stad voor een stedentrip die steeds populairder wordt. Je vindt er een mooi centrum, leuke musea, het prachtige Turia Park en ook hier weer zit je direct aan zee. Lekker genieten is hier gegarandeerd, zeker omdat Valencia vrij zuidelijk ligt en het er daarom vrijwel altijd mooi weer is.

San Sebastian

Niet eens zo’n grote stad, maar toch is deze stad in Baskenland het bezoeken waard. San Sebastian biedt allereerst stad en zee, een gouden combinatie voor stedentrips. Daarnaast is dit de culinaire hoofdstad van Spanje, met de meeste Michelinsterren per vierkante meter. Daar moet je van geproefd hebben!

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *