Drone mee op vakantie? Let hierop

Drone mee op vakantie; hier moet je op letten!

Beelden van jouw vakantie zijn natuurlijk superleuk, zeker als ze van de hoogste kwaliteit zijn en geschoten vanuit de lucht. Als je dit graag wilt is er natuurlijk maar één mogelijkheid; een drone mee op vakantie nemen. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je op moeten letten. In deze blog lees je waar je op moet letten als jij jouw drone mee wilt nemen op vakantie.

Drones zijn niet in elk land toegestaan

Drones zijn niet overal ter wereld toegestaan, check daarom voordat je gaat of drones op jouw vakantiebestemming toegestaan zijn. In Turkije en Thailand worden drones bijvoorbeeld al ingenomen op het vliegveld. In andere landen zoals: Duitsland, Amerika en Vietnam moet je je drone van tevoren registreren en aan zeer strenge eisen voldoen. Zoek het daarom van tevoren goed uit, je drone wil je natuurlijk niet kwijt!

Je mag niet zomaar overal vliegen met je drone

Net zoals in Nederland is het vliegen met drones in veel landen gebonden aan zeer strenge regels. Om problemen te voorkomen is het aan te raden om van tevoren goed te achterhalen wat de regels voor dat specifieke land zijn. Sowieso kan je huizen, wegen, vliegvelden etc. beter vermijden. Dit zijn over het algemeen gebieden waar niet gevlogen mag worden in verband met veiligheid en privacy.

Wat neem je mee?

Allereerst neem je natuurlijk je drone mee. Zorg ervoor dat je een goed hardcase bij je hebt zodat jouw drone goed beschermd is tijdens het reizen. Dit is nodig omdat er in buitenland niet altijd even zorgvuldig met bagage wordt omgegaan. Neem ook een paar extra accu’s mee, je weet namelijk nooit hoelang je achter elkaar wilt filmen. Zorg er ook voor dat jouw drone goed verzekerd is. Ga van tevoren na of drones in de dekking van je reisverzekering vallen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *