belgium-1291029_1280

Ontdek de Belgische Ardennen

Het is verrassend, maar veel Nederlanders zijn zich nog niet bewust van de natuur pracht die net ten zuiden van onze grens ligt. Mensen gaan vandaag de dag al snel op vakantie naar verre oorden zoals een Mexico, een Bali en Dubai. En toegegeven totaal andere werelden en culturen. Ik zou zeker niet willen afraden om die plekken te bezoeken. Maar overweeg ook eens de Ardennen. Dit is mijn pleidooi voor deze fraaie Europese natuur waar we trots op moeten zijn.

Ardennen saai? Nee niet langer. Juist in de Ardennen wordt er super veel georganiseerd. Er zijn rivieren dus geschikt voor kajak en kano. In de bossen kun je oneindig survival avonturen beleven. Ook MTB liefhebbers kunnen hun hart ophalen hier. Er zijn grotten. Er zijn mogelijkheden tot hiken. Alles voor de outdoor fanatiekelingen is er in verschillende intensiteiten. De beginnende als de ervaren outdoor liefhebber komen hier goed aan zijn of haar trekken. Voor alle mogelijke activiteiten Ardennen, lees meer hier. Zoals gezegd er is voor iedere leeftijd, voor ieder geslacht, voor iedere persoonlijkheid wel wat leuks te doen in de Ardennen.

Een tweede mythe die nog leeft bij veel Nederlands merken wij is dat mensen de Ardennen associëren met kamperen, en vooral jongere generaties hebben het daar niet op zo. Maar qua accommodatie opties is het lang al niet meer zo dat men louter in een tentje kan verblijven, bron: https://campingardennen.nl/accommodaties/. Zo kan men gaan voor een stacaravan of andere glamping opties zoals een heuse Pipowagen of luxe blokhut. Kamperen is al jaren niet meer afzien in een tentje in de regen. Al het gemak van thuis heb je gewoon in een stacaravan.

En het grootste voordeel natuurlijk de toegankelijkheid, de meeste mensen kunnen binnen een paar uur in de Ardennen zijn met eigen vervoer. Geen Schiphol drukte in ieder geval. Dus des te meer reden om de Belgische Ardennen echt te gaan ontdekken.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/maesse30/domains/123reisblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *