credit-2762536_960_720

Creditcard veelgebruikt betaalmiddel op vakantie

Een creditcard is al jarenlang een van de meest gebruikte betaalmiddelen op vakantie. Voor velen is een creditcard onmisbaar tijdens de vakantie, dit door het wereldwijde betaalgemak van deze betaalpas. Ongeveer 9 van de 10 Nederlanders nemen een creditcard mee op reis. Ook veel mensen nemen de creditcard alleen mee als back-up. Hieronder hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet waarom ook jij een creditcard mee moet nemen op vakantie. Heb je nog geen creditcard? De beste creditcards vraag je aan via deze website!

Waar wordt een creditcard vooral voor gebruikt?

Vooral bij het boeken en/of betalen van de vakantieaccommodatie wordt er vaak gebruik gemaakt van een creditcard. Dit is waarvoor meestal een creditcard wordt gebruikt, maar ook bij het afrekenen in restaurants wordt een creditcard gebruikt. Daarnaast is het ook populair om een huurauto af te rekenen met je creditcard, dit zorgt ervoor dat je verzekerd bent en geen contante borg hoeft te betalen. Zo weet je zeker dat je de met de creditcard betaalde borg terug krijgt.

Tips voor het betalen met een creditcard tijdens de vakantie

Het betalen met een creditcard is erg gemakkelijk en handig. Om het nog handiger te maken hebben we een aantal tips voor je verzameld, lees hieronder.

  • Controleer de vervaldatum en de bestedingslimiet.
  • Controleer het opnamelimiet per dag. Vaak geldt er een limiet, je kan dit dus maar beter voor de vakantie controleren.
  • Bewaar de creditcard, en de creditcardgegevens, op een veilige plaats.
  • Om je uitgaven overzichtelijk te houden kan je het beste één creditcard gebruiken.
  • Betaal altijd in lokale valuta. Zo voorkom je dat je te veel betaald door een ongunstige wisselkoers.
  • Neem altijd andere betaalmiddelen mee op vakantie. Een creditcard is handig en je kan vrijwel overal ermee betalen, toch is het handig om ook andere betaalmiddelen op zak te hebben.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *