keys

De Florida Keys in een week

De Verenigde Staten is een land van uitersten in alle opzichten. Zo ook op het gebied van natuur. Van het koude, bosrijke noorden tot de woestijn van Nevada en de tropen van Florida. Florida is één van de meer populaire bestemmingen voor buitenlanders in de Verenigde Staten. Echte blikvangers in deze meest zuidelijke staat (Hawaii uitgezonderd) zijn de Florida Keys: een groep van tropische eilandjes die zich uitstrekken tot slechts 144 kilometer van Cuba (!).

Met de boot naar de keys? Nee: de auto!

De Florida Keys zijn officieel allemaal afzonderlijke eilandjes, maar de grootste eilanden zijn vanaf Miami allemaal verbonden met een grote snelweg. Dit maakt het erg eenvoudig om de Keys te bereiken. Geen golvende boten of hele vliegreizen, maar comfortabel met de auto naar de eilandjes rijden: waar kan dat nog meer?

Op de meeste eilandjes van de Keys is van alles te doen en heerst een tropisch klimaat. Dat betekent broeierige hitte en snel omslaand weer, maar vooral ook prachtig blauw water, palmbomen, tropische dieren en de mogelijkheid om koraal en vissen te bekijken als je gaat snorkelen of duiken.

Key West: de meest zuidelijke stad van continentaal VS

Een plaats die je niet mag overslaan bij een trip naar de Florida Keys is Key West. Dit kleine stadje (of eigenlijk dorpje) is de meest zuidelijke plaats van continentaal Amerika. Je vindt hier onder meer het beroemde standbeeld (een soort gekleurde pilon) dat aangeeft dat je op het meest zuidelijke puntje bent en op slechts 90 mijl van Cuba bent. Ga er overigens wel van uit dat je even in de rij moet staan voor een foto met het beeld, zelfs tijdens laagseizoen.

Ben je op de Keys, dan mag ook een Key Lime pie niet ontbreken. Deze citroentaart is een echte specialiteit van de Florida Keys en ik moet zeggen: hij smaakt goed. Ik weet niet precies wat ze er in stoppen, maar hij smaakt anders dan de gemiddelde citroentaart. Wat je tenslotte ook niet mag overslaan op de Florida Keys: ontspannen! De eindeloze stranden, het lekkere weer en de relaxte sfeer geven je er namelijk alle mogelijkheid voor.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *