MExico

De beste mix aan ingrediënten voor een vakantie

Er zijn in de hele wereld heel veel schitterende vakantiebestemmingen, maar lang niet alle bestemmingen hebben hetzelfde te bieden als het prachtige Mexico. Het land in Noord-Amerika is een verrassende vakantiebestemming waar je cultuur, natuur, historie en prachtige witte zandstranden vindt. Nederlanders die een vakantie naar Mexico boeken kiezen massaal voor een verblijf in de regio Yucatan. Dit gebied van Mexico is een schiereiland tussen de Golf van Mexico, Straat Yucatan en de Caribische Zee. Op het schiereiland Yucatan liggen prachtige badplaatsen waar het heerlijk vertoeven is voor een schitterende Mexico vakantie.

Meer lezen over dit land? Kijk dan op http://www.sunwijzer.nl/

Cancun bekendste badplaats door spring break

De meest bekende badplaats is ongetwijfeld Cancun, deze kuststrook is voornamelijk bekend van spring break. Cancun is niet de populairste bestemming bij Nederlandse vakantiegangers, ondanks dat Cancun wellicht het mooiste strand van Mexico heeft. Nederlanders zijn voornamelijk te vinden in de badplaatsen Playa del Carmen en de Riviera Maya. De eerst genoemde badplaats is in raptempo uitgegroeid tot een waar vakantieparadijs. Hier tref je de meest luxe all inclusive resorts aan en is het uitermate gezellig. Wil je liever niet in de drukte van alle toeristen verkeren dan kun je het beste naar Riviera Maya reizen. Deze badplaats loopt nog niet over van de toeristen en je kunt er heerlijk tot rust komen in één van de luxe vier- of vijfsterren accommodaties.

Aan de andere kant van het land is het ook fantastisch

Het schiereiland Yucatan is het meest geliefd bij vakantiegangers, maar Mexico heeft aan de west kant van het land ook een geweldige bestemming waar het misschien nog wel veel mooier is om te verblijven. We hebben het over Puerto Vallarta. De Mexicaanse stad is gelegen aan de Baai van Banderas aan de Grote Ocean. Het is een hele oude badplaats want er zijn resten gevonden die dateren van 580 v. Chr. De stad was heel lang onbeduidend maar door de film The Night of the Lguana. Na de vertoning van de film werd Puerto Vallarta ineens overspoeld met toeristen en sindsdien is het een populaire vakantiebestemming geworden aan de westkant van Mexico.

Combineer zon, zee en strand met cultuur

Mexico is vooral populair omdat het cultuurhistorisch met kop en schouders boven alle andere landen uitsteekt. Er is ontzettend veel te bewonderen in het land en zowel op het schiereiland als aan de westkant van het land zijn historische overblijfselen van verschillende volkeren. De meest populaire bezienswaardigheden van het land zijn van de Maya’s. Als je verblijft op het schiereiland Yucatan dan heb je de beste mogelijkheid om zon, zee en strand te combineren met culturele historische schatten uit de tijd van de Tolteken, Azteken en Maya’s. Het zijn hele bijzondere bouwwerken die je kunt bezichtigen en waar je het absoluut tot in den treuren toe over zult hebben met vrienden, familie en andere bekenden. Mexico is een geweldige vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *