pexels-photo-259554

3 tips om jouw ideale Tanzania safari samen te stellen

Een safari door Tanzania wordt vaak geassocieerd met wat nu ook wel een “klassieke safari” wordt genoemd. Hierbij gaat men op een soort groepsreis de safari verkennen in een grote jeep. Echter zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan op een klassieke safari te gaan, zo kunt u tegenwoordig u eigen safari vakantie helemaal zelf samenstellen. Wilt u alleen nationale parken bezoeken, de cultuur van Tanzania ontdekken door bijvoorbeeld de Maasai-stam te bezoeken, of bent u een echte avonturier die graag een uitdagende route wil wandelen op de Kilimanjaro. In dit artikelen geven wij 5 tips om jouw ideale Tanzania safari samen te stellen.

1.    Voor de avonturiers

Voor de echte avonturiers onder ons is een echte must-see van Tanzania natuurlijk de Kilimanjaro. Er zijn speciale reizen georganiseerd special voor echte wandelaars die de Kilimanjaro willen beklimmen. Zo is er bijvoorbeeld de Northern Circuit route, een lange klim van korte hike dagen. Deze route duurt 9 dagen waarmee je je lichaam echt op de proef stelt. Tijdens deze pittige klim kunt u genieten van prachtige uitzichten en de omgeving bekijken. Uiteraard is er bij deze route een professionele gids nodig, maar ook dragers en een kok.

2.    Nationale parken

Tanzania staat bekend om de meest populaire nationale parken. Als u echt nog een keer oog in oog wilt staan met groot wild dan is een bezoek aan de Serengeti National park en de Tarangire national park een must-see in Tanzania. Zo staat de Serengeti national park bekend om de great migration waarbij meer dan miljoen granzende dieren grote afstanden afleggen over de eindeloze grasvlaktes. Niet alleen de great migration is al een reden om het park te bezoeken, maar ook door de vele roofdieren als luipaarden, hyena’s, leeuwen en cheeta’s die zich daar schuilhouden. Daarnaast vindt u in park Tarangiri  de meeste grote goepen olifanten ter wereld. Dit park ligt rondom de Tarangire river waar veel olifanten en ander groot wild komen om te drinken.

3.    Bijzondere eilanden van Tanzania

Naast de bijzondere parken en activiteiten zijn er in Tanzania ook drie bijzondere eialnden te vinden, namelijk de Mafia island, Zanzibar en Pemba island. Voor duikers is Mafia island een van de mooiste duikplekken ter wereld. Zo behoren de wateren om het eiland tot een beschermd marine park vol bijzondere vissen. Pemba is een eiland dat erg populair is onder de pas getrouwde stellen, vanwege de rust en romantische sfeer. Zo kunt u hier prachtige wandelingen langs het strand maken zonder ook maar iemand tegen te komen. Ook kunt u ervoor kiezen Zanzibar te bezoeken, hier kunt u niet alleen heerlijk ontspannen maar ook typische afrikaanse stadjes bezoeken en aan veele excursies en activiteiten meedoen.

Bent u nog opzoek naar de ideale safari vakantie of wilt u meer informatie weten over de mogelijkheden? Breng dan een bezoek op de Tanzania specialist.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *