Zo pak je je koffer zo efficiënt mogelijk in

Heb jij ook altijd moeite om je koffer dicht te krijgen? Probeer dan eens je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen! Dit bespaart heel veel ruimte en zorgt ervoor dat er geen kreukels in je kleding komen. Daarnaast moet je ook streng zijn voor jezelf, heb je echt wel die 4 paar schoenen nodig? Als je toch spullen tekort komt kun je die altijd nog aanschaffen op je vakantiebestemming.

Zeker als je gaat backpacken wil je niet met een loodzwaar gevaarte op je rug rondlopen. Probeer zo min mogelijk zware kleding mee te nemen of trek deze alvast aan in het vliegtuig. Boeken zijn ook erg zwaar en je kunt ze nooit allemaal meenemen. Een oplossing hiervoor is om een e-reader mee te nemen, deze is klein en je kunt er heel veel boeken op zetten.

Controleer van tevoren of het hotel beschikt over handdoeken, zodat je die niet onnodig mee hoeft te nemen. Een toilettas neemt ook vaak veel ruimte in beslag in je koffer. Wees slim en neem kleine flesjes mee voor op reis. De meeste hotels beschikken ook over doucheproducten, dus neem niet te veel mee.