Reis langs de Westkust van Amerika

Iedereen zou tenminste een keer in zijn leven een rondreis door West Amerika moeten hebben gemaakt. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Het is aan te raden om een auto te huren, aangezien het openbaar vervoer niet overal rijdt.

Je kunt je route beginnen in de bruisende stad San Francisco, waar de hippie cultuur is begonnen. Verken de stad en breng een bezoek aan de Golden Gate handbrug en Chinatown. Bezoek vervolgens het mooie Yosemite Natoinal Park en het Sequoia National Park, waar zich reusachtig grote bomen bevinden. De volgende stop is wereldstad Los Angeles, waar het beroemde Hollywood zich bevindt. Breng een bezoek aan Venice Beach, Santa Monica, Beverly Hills en natuurlijk de beroemde HOLLYWOOD letters in Hollywood Hills.

Het volgende hoogtepunt is het neonverlichte gokwalhalla Las Vegas, bekend om de vele casino’s, clubs en luxueuze hotels. The Strip is the place to be voor iedereen die van uitgaan, gokken en shoppen houdt. Hierna kun je een hele rits parken bezoeken, zoals Zion National Park, Arches National Park, Joshua Tree National Park en de meest bekende bezienswaardigheid: de Grand Canyon. Probeer ook te stoppen bij de mega cactussen in Phoenix. Je reis eindigt in San Diego, het Amerikaanse surfparadijs.

Voordat je het land binnenkomt moet je een esta aanvragen. Dit is een soort visum wat ervoor zorgt dat je Amerika in mag, als je een Esta aanvraagt zal hij 2 jaar geldig blijven. Bij de aanvraag komen worden een heleboel dingen van u gevraagd, zoals u werkgever en gegevens over u gezinssamenstelling. Wees niet terughoudend met het verschaffen van informatie, want zelfs de kleinste onjuistheid kan ervoor zorgen dat je Esta afgekeurd wordt.