home

Thuis genieten

Bij de warmte opzoeken denkt men vaak aan reizen naar het zuiden. Dat is namelijk waar de zon blijkbaar altijd schijnt. Wat mensen vaak niet weten is dat zij thuis ook gewoon heerlijk kunnen genieten van een aangename kamertemperatuur.

Dit is mogelijk dankzij dubbel glas. In dit artikel leggen wij de functie van dubbel glas uit en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen, bij triple glas zelfs uit drie glasbladen. Daar tussenin zit een spouw. Echter wordt het standaard dubbel glas niet meer zo snel gebruikt. Wat men steeds vaker ziet is dubbel glas met extra hoog rendement.

Dit extra hoog rendement wordt gemaakt door één van de twee of allebei de glasbladen te voorzien van coating. Deze coating zorgt er voor dat de warmtestraling van andere bronnen terug de woning in wordt gereflecteerd. Zo blijft de woning blijft warm en gaat deze niet verloren (BRON).

Daarnaast zit er bij de hoog rendement glas ook een soort gasvulling. Terwijl de glasbladen er voor zorgen dat de warmte binnen blijft, zorgt de gasvulling er juist voor dat kou van buiten naar binnen komt en warme lucht de kamer ontsnapt.

Voordeel van dubbel glas

Zoals je wel kan raden, zitten er veel voordelen aan dubbel glas of hoog rendement dubbel glas. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Warmte blijft in de kamer
  • Koude buitenlucht komt de kamer niet in
  • Kortere verwarmingstijden
  • Besparing op energiekosten
  • Investering die zich meer dan terugverdiend.

Dat dubbel glas voor jouw woning een goede investering is, blijkt dus maar weer. Koude lucht blijft buiten en warmte blijft binnen. Het effect van de verwarming aanzetten voel je stukken sneller omdat de warmte niet kan ontsnappen en daarom bespaar je ook nog eens op energiekosten.

Je hoeft de verwarming immers maar voor korte tijd aan te stoken. Daardoor gaan de energiekosten omlaag waardoor je met de tijd je investering terugverdiend. Kies jij ook voor een aangename kamertemperatuur?

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *