Drone Aloft

Prachtige vakantiebeelden maken met een drone

Het is moeilijk voor te stellen, maar enkele jaren geleden had nog niemand een drone. Drones zijn inmiddels immens populair en met een goede reden: het is leuk om mee te vliegen en heb je een drone met camera, dan kun je geweldige luchtbeelden maken.

Ook op vakantie is een drone een geweldige gadget om te hebben. Veel drones kun je vrij eenvoudig vervoeren, ook op vakantie. Vervolgens kun je een extra dimensie geven aan je vakantiefilm door ook luchtbeelden met je drone te hebben. Verschillende drones zijn ideaal om mee te nemen op vakantie en mee te filmen.

De beste drone voor op vakantie

Ga je op vakantie, dan wil je een drone meenemen die niet te groot is, omdat dit vervelend is om mee te dragen. Gelukkig zijn er diverse kleine drones die toch nog HD kunnen filmen. Een voorbeeld is de Parrot Bebop 2. Een ander voorbeeld is de JJRC H12W, een zeer kleine drone die desondanks een flink bereik heeft en bovendien HD kan filmen.

De drones van DJI zijn zonder twijfel de meest geavanceerde en sterke drones, maar ook lastig om mee te nemen. Ga je echter met de auto op pad, dan is de DJI drone zeker een aanrader.

Prachtige video’s maken met je drone

Stel je voor: je staat op een klif met een prachtig uitzicht over zee, natuur en een eindeloos strand. Alsof dat beeld nog niet mooi genoeg is, kun je met de drone nu boven de klif vliegen en jezelf filmen.

Veel drones beschikken over een zogenaamde fish-eye lens, waarmee je een groot beeld in één keer kunt filmen. Zo krijg je op beeld een nog beter gevoel voor de locatie.

Ook in bossen kan het vliegen met een drone erg leuk zijn. Vlieg tussen de boven door, of stijg juist boven de bomen uit en maak een overzichtsvideo van het bos waar je aan het wandelen of hiken bent.

Regelgeving rond drones

Ga je een drone kopen, dan moet je wel rekening houden met de regelgeving rond drones. Zo mag je in Nederland en diverse andere landen niet hoger vliegen dan 120 meter, omdat boven deze hoogte er een gevaar kan zijn voor luchtvaart. Bovendien kan de controle boven deze hoogte lastig zijn voor beginnende dronepiloten.

Andere regels zijn onder meer dat er niet over woonwijken of groepen mensen gevlogen mag worden. Ga je op reis en wil je je drone meenemen, lees je dan van ten voren in over de wetgeving rond drones in dit land. Omdat drones relatief nieuwe producten zijn, is de wetgeving nauwelijks gestandaardiseerd en kan deze sterk verschillen per land en regio.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *