afvallen

Snel afvallen na de vakantie

De vakantie is voor veel mensen dé tijd om even helemaal te ontspannen. Wat iemand ontspannend vindt verschil van persoon tot persoon. Sommige mensen houden van een sportieve vakantie, anderen van een strandvakantie. Feit is wel dat veel mensen de aangename vakantietijd terug zien in het aantal kilo’s op de weegschaal.

Afvallen na de vakantie

Is het niet gelukt om op gewicht te blijven tijdens de vakantie dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Terug naar je normale eet- en beweegpatroon zorgt er vaak al voor dat de kilo’s er vanzelf weer af gaan.

Wil je de natuur een handje helpen dan kan afvallen met shakes een optie zijn. Shakes zijn ideaal om snel de overtollige kilo’s kwijt te raken. De dieetshakes zijn simpel in gebruik en verkrijgbaar in veel soorten en smaken. Zonder dat je honger hoeft te hebben zorgen shakes er voor dat de calorie-inname flink beperkt wordt. Hierdoor ga je snel afvallen.

Wil je blijvend afvallen dan zijn shakes alleen niet genoeg. Gezonde voeding is en blijft de basis voor een gezond gewicht.

Probeer ook tijdens de vakantie op je voeding te letten

Voorkomen dat je kilo’s aan komt in de vakantie zou natuurlijk helemaal ideaal zijn. Probeer daarom op te letten met wat je eet en stel voor jezelf wat regels.

Enkele tips die goed kunnen werken zijn:

  • Kies voor gezonde tussendoortjes. Vaak zijn ontbijt, lunch en avondeten al calorierijker dan je normaal gesproken gewend bent. Spreek met jezelf af dat je als tussendoortje enkel gezonde producten neemt. Denk hierbij aan fruit, groente, volkoren graanproducten of ongezouten nootjes.
  • Kies voor kleine porties. Eten is gezellig en zeker op vakantie nemen we er vaak ruim de tijd voor. Indien mogelijk kies dan voor kleine porties. Door de kleinere porties zit je langer aan tafel en geniet je meer. Ook voorkom je dat in een keer heel veel voedsel naar binnen wordt gewerkt. Voor de spijsvertering is dit minder prettig.
  • Eet gestructureerd. Door te zorgen voor regelmaat in je eetpatroon ben je minder geneigd om continue te snacken.

Bewegen tijdens de vakantie

Sommigen mensen vinden een actieve vakantie ontspannend. Deze categorie mensen kan deze tip overslaan…. Voor de mensen met een strandvakantie als hobby: er zijn eenvoudige tips die leuk zijn en tegelijkertijd wat beweging met zich meebrengen. Denk aan:

  • Deelnemen aan strand- of zwembadactiviteiten. Vaak wordt er van alles georganiseerd rondom het strand en zwembad. Denk aan aquagym, waterpolo of een watergevecht. Meedoen is leuk, je leert andere mensen kennen en het is goed voor de verbranding van calorieën.
  • Omgeving verkennen. Je kunt eens een kijkje gaan nemen in de omgeving of door de stad wandelen om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Zo leer je meer kennen, kun je leuke foto’s maken en verbrand je wat calorieën.
  • Lekker baantjes trekken in het zwembad. Zwemmen is goed voor je lijf en je traint er veel spiergroepen mee. Probeer eens wat baantjes te zwemmen en merk hoe ontspannend het is!

Lees meer of snel afvallen voor een gezonder leven op goedkoopsnelafvallen.nl.  

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *